BILDER, WIHO.

Min svensk-australienska (bor i Melbourne) tremänning på Marstrand. Memories...
Mys!
SNÖ!
KALLT!
LOTR!
MOLN!
SOLNEDGÅNG!

På vatten och bröd.

Jag vet att den här bloggen lever på instagram-bilder och texter. Kan kännas lite torftigt kanske, men ni som inte har instagram eller av någon okänd anledning inte vill följa mig (vem vill inte det liksom?), så får ni se bilderna ändå, istället för tråkiga "instaweek"-inlägg. Kanske stannar uppe till klockan 12 i natt för att kunna öppna alla kalendrar, både IRL och online. Om de är "förinställda", alltså. Typ den på elle.se och chic.se. Vore kul att vinna något därifrån! Annars har jag ju bästa The body shop-julkalendern. Wiho, längtar tills att få öppna luckan! Känns som eeeevigheter sen jag köpte den, men veckorna har bara PANG PANG PANG svischat förbi. Vilket är ganska skönt, egentligen. Närmare gymnasiet. Varje dag är en dag närmare att få börja i en ny skola, ny klass, förhopnningsvis nya lektioner också. Och tre år som eremit. Hoppas Lisa bor i närheten, Karlstad är en så stor stad... Äh, det går nog bra. Kan ju gå runt på stan och glo på folk, det älskar jag att göra. Eller hänga på bibloiteket, om jag inte har läxor. 
 
Jag förstår inte alla som vill gå natur och ekonomi? Sounds extremely boring to me. Liksom....EKONOMI? Tänker mig gubbar med begynnande flint, kostym och portfölj som springer runt som yra höns...eller nåt. Och NATUR? Är det ens möjligt att vara så intresserad av matte och fysik? Fysik är det värsta ämnet, enligt mig. Men någon måste väl bli doktor, antar jag.
Jag fick ett ryck och målade lite LOTR-art häromdagen. Inte särsskilt nöjd med reslutatet, men himlen blev ganska bra. Jag HOPPAS VERKLIGEN att ni förstår att det är Barad-Dûr, alltså Saurons torn i Mordor. Hehe. Fast om bilden föreställer Merry och Pippin, så skulle det kunna vara orthanc, fast iofs så har det inget öga i sig.
Aja, hejdå!
 

Beecake!

Jag "hittade" ett "nytt" band för några dagar sen, nämligen BEECAKE. Den består av fyra killar, bland annat Billy Boyd som spelar Peregrin Took (Pippin) i Sagan om Ringen-filmerna. Jag försökte hitta hans Twitter, men hittade bandets twitter istället. Har lyssnat igenom nästan hela skivan "Soul Swimming" och singeln från 2012 som jag inte vet vad den heter... I alla fall, låtarna är ganska lugna och enkla, men jag gillar dem! Som vanligt får man antgaligen lyssna på dem fler en än gång för att se om de verkligen är bra, man brukar inte alltid kunna avgöra det efter att ha hört den en gång. De finns på spotify, så sök och lyssna!
 
HAHAHAHA jag kollade en video med dem, och OMG vad GAMMAAAL Billy Boyd är!!! Alla fyra såg rätt gamla ut, men döm inte hunden efter håren (huh det lät äckligt käckt). Men låtarna är faktiskt rätt bra ÄNDÅ.
Ciao!

Brrr!!!

Hej!
Idag följde jag med Frida för att samla in pengar till Hoppets stjärna. Kan bara säga att efteråt hade jag accepterat att mina tår antagligen måste amputeras till följd av köldskador. Närå. Efter några minuter under ett fårskinn i Fridas soffa mår dem bra igen. Ska också ta en varm dusch. Jag har förresten gjort om min kalender lite. Nu har den en karta över Midgård. Hörde jag någon säga LotR-freak?
Au revoir!
Yeah!
 

NEEEEEEJ!!!!

INTE ACKYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!! :'( :'(
DU FÅR INTE ÅKA UUUUT!!! Buhuhuhuhu :'(

Pepparkakor!

Jag bestämde mig lite spontant att baka pepparkakor, gott! Och eftersom jag gillar glasyren mer än själva pepparkakan ska man självklart ösa på med det!
Yeah.

BURN, ELGIGANTEN!!!

Inte för att någon kommer att bry sig, men:
Skickade ett mejl till elgiganten pga det ni ser ovan, och vad ser jag? Jo jag har rätt. Tacka mig att de nu förhoppningsvis kommer ändra om till det RIKTIGA ISO-talet.
Wiho!
 
(Jag vet nobody cares and I'm a loser)
 
Hejdå!

Mobilfri dag

Hejsan igen! Har fixat och städat en del på mitt rum idag, har nämligen fått ett nytt skrivbord! Det gamla var så stort och klumpigt, jag kan inte för mitt liv förstå hur jag kunde välja JUST DET av alla på IKEA. Men nu har jag ett nytt, nätt skrivbordfrån IKEA. Det är glasskiva och svarta metallben och ganska litet. Passar perfekt att ha datorn på! Har satt upp lite kartor (än så länge bara Stockholm och Oslo centrum, men fler ska det bli), och skrivit ut en karta över Midgård också (nörd som man är, lol). Det blir snyggt! Jag är en kartmänniska och kan sitta och kolla på kartor i evigheter. Ska önska mig en liten jordglob i julklapp ;) Och leta efter gamla kartböcker på loppisar så att jag kan riva ut och sätta upp. Har stängt av mobilen idag, ska inte använda den förrän ikväll tänkte jag. Här har det annars bakats pepparkakor (jag ska baka senare) och lussekatter. YUM!
Vet inte riktigt vad jag hittar på resten av dagen. Städar på rummet antagligen, typ. Okej inte hela dagen. Mamma och jag (någon mer hakar säkert på) ska se på Sagan om de två tornen ikväll, som sagt. 
Bye!

....däremot, pyjamasarna, dom GILLAS!

Vill ha alla av de här ovan. Skjortan ser ju ut som en vanlig skjorta (men det ÄR en pyjamasskjorta), och om man råkar få gäster innan man vaknat på juldagen så ser det ut som man är påklädd ju ;)

Grattis BikBok, ni har blivit överträffade.

Okej, Gina Tricots tofflor är ÄNNU fulare än Bik Bok's. Faktiskt. Kolla själva:
Fy fy. Med de där svarta sulorna. Usch. Kanske hade funkat om sulorna var vita så att det såg ut som knästrumpor? Fast jag gillar inte knästrumpor heller så...oops sorry Gina.

SOL!?!?!! Ser jag fel eller?

Vaknade upp i morse till...SOL! Känns som den varit borta flera år. Idag ska vi baka lussekatter, och kanske pepparkakor. MYS! Och ikväll ska jag och mamma se på Sagan om de Två Tornen. Wiho! Läsa lite böcker och tidningar ska jag också, och så måste man ju gå ut i den cirka fyra timmar ljus jag har kvar av dagen...
Ha en bra dag!

Green Day's musikvideos är ju...normala. Eller inte.

Eh....what? Från musikvideon till "Stray Heart", som förövrigt är en väldigt bra låt. Men seriöst, ett hål genom kroppen och en liten liten gubbe med en...kalkon (?) på huvudet. 
Kände mig lite såhär efter att ha sett videon:

Make a Remake

Fick lite inspiration av Nevnarien, som också gör om sina gamla bilder. De här är några bilder som jag tog i våras tror jag, jag är fortfarande ganska nöjd faktiskt (brukar alltid vara missnöjd med gamla bilder). Men jag fick lust att ta nya, liknande bilder. Eller, enda likheten att det är den ringen med. LotR-inspirerad, helt enkelt, med the one ring to rule them all. Får se vilken dag jag gör det isåfall. 
KOPIERA INTE, TACK! Vi har nyss läst om upphovsrättslagen i bilden, så I know my rights. 
Stör mig bara på fokuseringen och bildstilen,och borde ha haft liiiite högra ISO kanske. Men jag är nöjd med dem.

Empire, HOBBIT

Köpte den här coola tidninge igår på Pressbyrån. Vi var i Karlstad med skolan och hade studiebesök på NWT (inte så kul) och StoraEnso (inte alls kul, förutom när vi gick upp på ett hööögt hus, plus att det luktade skit). Vi fick lite fritid också, och då blev det donken och sen affärer. Det finns fem olika omslag till den här tidningen, dock fanns bara tre av dem i butiken. Den är från Storbritannien tror jag. Det är en filmtidning, och det var 63 sidor THE HOBBIT-stuff och resten var andra filmer. Omslaget är i 3D, coolt! Det fanns med Gandlaf och Thorin Oakenskield också. Ska som sagt finnas två till, vilka som är på dem kan man ju bara gissa. Men jag skulle nog gissa på...någon mer dvärg, kanske Frodo eller så. Who knows. I alla fall, ska läsa alla Hobbit-sidor i helgen om jag har tid, wiho! 
 
Nu känner jag att jag skulle behöva göra samma sak som Gollum (gå på toa alltså), så bye, innan jag kissar på mig ;)
Au revoir!

Mina favoritdjur

1. Lunnefågel
Så coola och söta fåglar. Har älskat dom sen jag var liten.
2. Koala
Samma sak här, coola och söta! Vad ska man kalla dom? Katter, hundar, fiskar, fåglar, apor eller VAD? Har gillat sen jag var liten här också. (HAHA jag vet att det är en windows-bild)
3. Katter!
What to say? Katter är det perfekta djuret. Så självständiga men ändå gosiga (DOCK är inte vår katt särskilt gosvänlig, men han är ändå sällskapssjuk och sover i våra sängar). De är smidiga, söta, luktar gott (till skillnad från stinkande hundar), klarar sig själva så länge de får vatten och mat. Fast egentligen klara sig katter utan någonting. De fixar mat och vatten och sovplats och stimulans själva. Katt är helt enkelt perfekt djur. Jag är defitnitivt en kattmänniska.... ;)

Lalalaalöööö....

Hej. Jag vet att detta är den tråkigaste bloggen i världshistorien. När jag får lite mer inspiration så kanske jag börjar igen, eller helt enkelt startar en ny. För den här suger och jag vet det. Just nu används den endast som avreageringssätt. Och typ skriva om saker som nobody gives a shit about. Men så är det ibland. På jullovet kanske det blir bättre. Men just nu är dagar och veckor bara en grå sörja och alla dagar smälter ihop. Det är inte alls kul. Längtar till julen, när det blir vitt på marken och inte är mörkt hela dagen. Man kunde nästan tro att vi bor ovan polcirkeln. Hejdå.
 
ps. kommer uppdatera så ofta jag kan ändå, om någon tror att jag skulle sluta eller nåt. ds

Spännande x2

1. Jag övervägde chansen att fly, mot risken att inte överleva om alla som stod och pressade varandra in till musiken, skulle ramla ner för trappan och på mig. Lyckligtvis lyckades alla hålla sig upprätta och ingen ramlade. Phew.
2. Dans på idrotten. Tycker synd om mig och Frida som fick dansa tillsammans tre gånger för att killarna drog sig ur, antagligen när de såg vilket alternativ de hade (nu syftar jag inte på Frida). Stackars pojkar. Några tog i alla fall mod till sig och flydde inte hals över huvud när de skulle dansa med mig. Strongt gjort, grattis.
 
VEM ÄR IDIOTEN SOM SATTE UPP DANS PÅ LÄROPLANEN? Jag KAN inte dansa, misslyckas till och med att dansa bugg. Har ingen koordination när det gäller dans, även om jag är ganska smidigt annars. 
Det var min spännande dag. Skulle förvåna mig om någon annan hade haft en intressantare dag än mig. Eller inte.
Hejrå.

Film

När jag har sett en riktigt bra film, eller läst en riktigt bra bok, då kretsar hela mitt liv runt just den filmen/boken i några veckor. Allt som går, relaterar jag till filmen/boken. Som t.ex. Sagan om Ringen. Jag är ständigt besatt av både böcker och filmer, men precis efter att jag sett filmen typ, så exploderar det. Jag följer alla skådisar på twitter som jag kan hitta, googlar karaktärer, söker bakgrund till dvärgarnas namn på wikipedia (många dvärgar i hobbiten har namn som är tagna eller inspirerade av personer i fornnordiska sagor) och allt möjligt. Ritar av karaktärerna. Vill bara hoppa in i filmen, och vara med i boken. Och i mitt huvud är jag det. När man läst ut Hungerspelen trilogin så blir det också så. Jag typ JAG VILL OCKSÅ KUNNA SKJUTA PERFEKT PILBÅGE SOM KATNISS OCH LEGOLAS!!! Och typ jag vill också vara en hobbit... Det är helt sjukt. Men kul, jag gillar när det blir så, för då går kreativiteten på högvarv. Som nu, borde jag egentligen börja på min biologiuppsats som ska in på fredag, men istället skriver på en berättelse. Eller, egentligen har jag haft en idé i huvudet jättelänge, och nu har jag börjat skriva. Vem vet vart det kommer sluta?

Project runway Sverige.

 Ohh var det en begynnande konflikt jag såg där? Mellan Marcel och Björn. 
M: Jag förstår inte den här klänningen.
B: Jag förstår inte Sofis klänning
M: Jag är glad att du inte gör det
B: Detsamma
Okej det låter inte alls som en konflikt men kolla på tv3 play så hör ni den lite beskare tonen. SNÄLLA BJÖRN ÅK UT!!! FÖRSTÅR han inte hur.... blind han är?
ÅH SNÄLLA OM NI LÅTER BJÖRN STANNA BOJKOTTAR JAG TV3 I RESTEN AV MITT LIV!! GO ACKY!

Wishlist w. 47

Allt från H&M. Jag brukar inte gilla stövlar, men ser den perfekta outfiten med de här skorna framför mig, så dom får vara med ändå. Dom är så himla snygga ändå. Skjortan är bara.... AHH perfecto. Skjortan är ett sånt där basic plagg som jag är chockad över att jag inte äger ett exemplar av. Den stickade tröjan är så...snygg. Passar till det mesta. Skulle helst vilja ha en v-ringad herrmodell, det hade varit en match made in heaven.
//C

...men här har ni däremot lyckats. Grattis!

Jag kan inte bestämma mig för om den vita eller svarta är snyggast. Men det är EXAKT såhär en bomberjacka ska se ut. I modellen alltså. Enkel (även om det gärna får vara mönster på) utan massa fula detaljer, och ganska "stel" så att den inte säckar ihop om man släpper den på golvet. Lite styv liksom. Jag funderar seriöst på om jag har en bland-nationalitet. Ena dagen vill jag vara superminimalistiskt svensk, nästa sådär d&g-italiensk och en annan helt...någonting. English schoolgirl, typ. Undrar om det kommer fortsätta såhär, eller om det bara är en tonåringssak? Jag har inte sett så många vuxna som byter stil varje dag... I alla fall så är jag kär i den här jackan, skulle matcha den lite liknande den här tjejen: 
And THAT folks, is how to match a bomber. Är kär i hennes outfit. Löööve at first sight typ.
/clotra @ instagram

Seriöst, bikbok?

Har ni verkligen gått så lågt att ni säljer TOFFLOR? Fula sådana dessutom. Det ser ut som någon huggit av fötterna på mumintrollen och lagt till lite päls för att göra det ännu fulare. Usch, jag mår dåligt. Tofflor ska inte se ut såhär. Det ska inte vara skaft på tofflor och definitivt inte (fusk-)päls på. De är oroväckande lika Uggs (som är så fula att det inte finns ord för det) och det är INTE bra.
//mvh chockad bikbok-kund
 

Forever alone typ

Hej igen! 
Kommer snart vara ensam hemma i några timmar. Tycker det var viktigt att ni fick veta det. Ska väl se på Project runway sverige och muppa runt på datorn som vanligt. Jag önskade att jag hade en riktigt sjukt bra bok som man kan flow:a i några timmar. Varje dag, typ. Så att tiden går fortare. Men tyvärr har jag lite bokbrist här i huset. Kanske börjar om på Hobbiten igen. Vi får se. Har ni tänkt på att det är rätt tråkigt att vara ensam hemma? Eller det är så...tyst. Inga bilar eller spårvagnar eller bussar som det är i städer. På landet är det öronbedövande tyst. Tur att klockan tickar och tvättmaskinen snurrar runt runt ;). Och att datorer med spotify finns. Har förövrigt laddat ner några appar till min dator, bland annat 123D Design och Evernote. Plus några fotoappar till, men dom är inte så bra tycker jag. Ska väl nörda appar lite ;) Jag är värsta tekniknörden och ska alltid läsa om nya kameror och appar och datamöss och allt sånt, haha. Och en The Hobbit och Sagan om Ringen-nörd, sitter och googlar om det hela tiden, hehe. 
Ciao!

blä blä blä

Hej! ÄR SÅ SJUUKT TRÖTT PÅ SKOLAN!!! Gå upp klockan sex varje morgon, kommer hem klockan tre lägger sig klockan tio... Samma visa varje dag. Och så tråkiga lektioner att man dör. Idag hade vi bara mentortid, engelska, svenska (där vi ser på film) och hemkunskap (som är ganska kul). Men annars. Usch usch usch! Jag vill vara ledig och sova till klockan 11 varje dag och se på film och serier och dricka kaffe och äta kakor hela dagarna. I någon vecka i alla fall. Jag får inte ens öppna min The Body shop-kalender än, för det är TVÅ VECKOR KVAR!!! Tycker synd om mig själv. Eller inte. Men det är ändå jobbigt. Snälla kan inte skolan brinna ner så vi får jullov tidigare eller nåt? SNÄLLA? Okej kanske inte det, men alla lärare kan väl bli pensionärer så det blir kris och vi hittar inga nya lärare i år oj det var ju synd. Vilket aldrig kommer hända. Nästa vecka har vi förhoppningsvis inte så mycket prov och sånt. Den här veckan har jag två prov och en uppsats som ska inte så ingen vila här inte! Okej jag ska sluta klaga nu.
Hejdå!
Fina solnedgångar får vi se ibland i alla fall :)
 

Breaking Dawn part 2

Seriöst... IT'S OVER!!! I 4 år har jag varit galen i Twilight (det senaste året har det dock avtagit något), och nu är det...slut. Men allt måste ju ta slut någon gång, och show must go on helt enkelt, haha. Filmen var helt okej, en trepoängare. Inte den bästa jag sett. Böckerna är som bekant alltid tusen gånger bättre än filmerna, så är det med alla filmatiserade böckerna jag har läst. Under några minuter, fick jag och Lisa spel och jag satt och slog henne för jag tyckte filmen var helt galen och fel och blev jättearg på den, och bara VAD HAR NI GJORT NI HAR FÖRSTÖRT MITT LIV HUR KAN NI LÅTA HONOM DÖÖÖ!?!?!?!?!?! och hatade regissören av hela mitt hjärta, det var som att vakna upp ur en mardröm sen (ni som sett filmen vet vad jag pratar om). Under en stund tänkte jag "äh nu dör säkert alla utom Renesmee eller nåt". Och VEM älskar inte Benjamin och Tia. Vet inte varför jag gillar dom så mycket, men Benjamin är cool. Vladimir (den blonda) var ju också rätt tuff, haha. Längtar tills den kommer på DVD så man kan ha ett komplett maraton. Som borde bli ungefär...10 timmar långt, haha. Men det finns MINST fem filmer att se fram emot nu: 3 Hobbit filmer, 2 Hungerspelen (jajaja jag vet att dom heter fatta eld och revolt) och säkert massa mer. Jag vill se "en oväntad vänskap". den verkar bra! jag kan inte skriva ordentligen nu som ni kanske ser så jag borde nog gå och lägga mig.
godnatt!
Jacob och Bella för er okunniga.
Förresten kan man inte låta bli att älska Aros skratt när han hör Renesmees hjärtslag. Det låter helt hysteriskt och sinnessjukt och man dör av skratt. Om ni vill se en rolig film, se den här för man skrattar åt en del effekter som får allt att se så otroligt töntigt ut att man inte kan göra annat än att skratta. Som när Nessie hoppar upp för att fånga snöflingan, obeskrivligt töntigt.
Godnatt!

The Fellowship of the Ring

Igår såg jag och mamma på Sagan om ringen. Vi ska nog se de två tornen nästa helg. Den är så himla bra! Har legat vaken halva natten och tänkt på de tre filmerna. Längtar så himla mkt tills The Hobbit: An Unexpected Journey kommer! Jag förstår inte riktigt hur Peter Jackson tänkte få tre hela filmer av en bok som är tunnare än valfri bok ur härskarringen-serien? Den är inte ens 400 sidor, hobbiten. Men han gör väl antagligen krigsscener, vargarna, trollen osv osv mycket längre och lägger till saker där. 
 
En annan sak slog mig när jag såg på filmen igår. När Gandalf sitter fången på taket i Isengard-tornet, så kommer det ju en mal flygande som han säger något till (som man inte får höra i filmen). Efter ett tag kommer en örn som han flyger iväg på. Och ni vet i Smurfarna-filmen, när trollkarlen Gargamel (namnet liknar Gandaf lite också?) sitter i fängelset kommer det också en mal, och då säger han typ "flyg och hämta örnar" (något liknande). Men det kommer en flugsvärm i stället som räddar honom. Dom har typ gjort en miniparodi på den scenen i sagan om ringen, haha. Inte för att någon bryr sig så mycket men det var kul tycker jag ;)

Hejdå!

CLEAN IT UP

Seriöst, jag mår illa när jag ser mitt skrivbord. Så mycket saker. Jag vill ha det cleant, nästan lite rått. Måste städa bort fula glassburkar (den i porslin, alltså) och parfymer och tygblommor och såna gulliga saker. NU.
Som ni ser. Massa skönhetsprodukter bland annat, som jag ändå nästan aldrig använer. Blä, det måste bort! Ska städa undan allt, NU MED EN GÅNG.

Rekordet.

Jag har nog slagit världsrekord i sämsta statistiken någonsin. På 90 dagar, så är 16 unika besökare mitt rekord. Känns som ett bra betyg. Närå. Ska inte klaga. Igår när vi drog fram pysselsakerna på KT kladdade jag ihop två fula smycken, haha.
Hehe.
Ska äta nu!
Ciao

Austalian x2

Jag har börjat läsa de här två bloggarna, som båda skrivs av två australienskor, efter att ha följt dem ett tag på instagram så tänkte jag att VARFÖR läser jag inte deras bloggar? Speciellt www.fellt.com/garyprepper hon har extremt fina bilder som hennes pojkvän (antar jag att han är?) har tagit, både på bloggen och på instagram. (garypreppergirl och lukebolt är hon och hennes pojkvän på insta). SÅ jag tycker ni kan kolla in hennes blogg.
 
Nr. 2 är också en australienare som sagt, Tuula Vintage heter bloggen. Sök bara på www.tuulavintage.com. Hon heter tuulavintage på instagram och har också fina bilder.
Hoppas ni gillar dom!

På tonår idag hade vi KT i stället, och packade julpaketen som jag pratade om (starofhope.com läs mer). Det var kul faktiskt! Godnatt typ :)
Bananlådor packades fulla med mat, godis, skolmaterial, lite julpynt, värmeljus MED MERA till fattiga familjer i Rumänien. Ha en bra kväll!
 

Fjällräven FTW!

Har en ny jacka från Fjällräven som jag fick idag. En svart greenland parka. Den är så tidlös och bra kvalité att jag inte behöver köpa en ny vinterjacka på mååånga år. Ska bara få tag på en matchande Kånken nu då ;)
Heirå.

spruta

Hejsan! Idag tog vi spruta på skolan, nr 2 mot livmoderhalscancer. Den gjorde lite ont... :o
Idag ska jag "plugga" matte, göra klart min bilduppsats och se project runway sverige-asvnittet som jag missade igår. Fy för att det bara är TISDAG idag! ;o
Hejdå

HAHA

Känns bra när man har 2 unika läsare om dagen. Verkligen. MEN jag ska väl inte klaga. Mamma och pappa är i Stockholm så det är jag, A-I och mormor här hemma tills på onsdag. Har massa trevligheter på gång den här veckan, bland annat prov om satsdelar, 2 matteprov, en inlämningsuppgift, och lite andra småläxor på det. Men om man gör på mitt sätt så blir det inte så mycket plugg ändå. Du bara råpluggar kvällen innan provet, eller sitter uppe halva natten kvällen innan inlämningsuppgiften ska in och skriver. Då får du mer tid att lata dig. Jag blir nästan aldrig stressad av läxor och prov, så det funkar bra för mig. Det är även ett plus att ha bra minne om den här metoden ska funka ;)
Missa inte Project runway sverige ikväll vad du än gör! Hoppas vi på att Björn åker ut den här gången eller? ;)
godnatt typ.
min lilla ET pepparkaka typ. Eller anorektikerpepparkaka kanske. Han är mindre än han ser ut. Eller VAR. Han ligger och knådas i min magsäck just nu. Trevligt.
Intressant...eller inte. Lite trevlig läsning sådär på kvällkvisten.
Om ni inte visste det, så kan jag upplysa er om att tidningen Frida är den sämsta jag någonsin sett. VEMS IDÉ VAR DET ATT ELEVRUMMET SKULLE PRENUMERERA PÅ DEN? Tur att det finns illustrerad vetenskap, så man har något vettigt att läsa.
Adios!

Hiss och Diss

Ska vara lite mainstream och skriva lite hissar och dissar tänkte jag!
 
HISS: Filmjölk med bananskivor i! Så gott och jag blir proppmätt av det!
Att julmusten redan kommit ut i affärerna!
 
DISS: Teddyfoder på jackor. USCH USCH USCH! BIG DISLIKE! Jag ska köpa en fjällrävenjacka, och de kostar ju en del så jag kollar runt på blocket och tradera m.m., och 99% av alla jackor har TEDDYFODER i! Förstår att folk säljer dem.... (googla om du inte vet vad det är)
Skola skola skola. Don't need no comment.
Att bananerna kommer från Colombia. Känns sådär.
Ciao!
 

kottar och sånt

Tycker den här bilden är så gullig på vår lilla kotte. Jag är lite irriterad idag, eftersom det är måndag imorgon. ÅNGEST. Hur fort får en helg gå egentligen? Jag längtar IHJÄL MIG tills jag har tagit studenten. INGEN MER SKOLA. Förutom om man inte gör det frivilligt. Jag vet att gymnasiet är frivilligt, men vem är så dum man inte går på det? Det är nästan obligatoriskt. Rätt svårt att stå emot strömmen och alla som tjatar om att man bara måste gå där. Inte för att jag skulle drömma om att inte gå gymnasiet. Nej så osmart är jag inte. Gymnasiet är en väldigt viktig del av livet tycker jag. Det borde vara skolplikt att gå där också! Tänk på dem som hoppar av, eller aldrig ens börjar, som har sjukt svårt att hitta jobb? Stackare. Dom kommer ångra sig för resten av livet om dom inte råkar ha ett fett arv att vänta, vilket är ganska få förunnat. 

Har varit i kyrkan idag och ska till mormor och morfar på middag sen. Det blir mysigt.
Ha en (så) bra (som det går) söndag, ska FÖRSÖKA att inte tänka för mycket på skolan. Oj, vem nämnde bilduppsats tills på onsdag förresten? Och 2x matteprov och ett svenskaprov. Inte alls mycket.
Au revoir!

Home alone

Hejhej!
Har varit hos Lisa större delen av dagen. Vi köpte pepparkaksdeg och julmust, och bakade pepparkakor med julmusik i bakgrunden. Vi delade degen lika, men av någon konstig anledning fick Lisa bara ihop en plåt och jag två. Antingen: 1.Lisa åt upp hälften av sin deg, eller 2. Hennes pepparkakor var betydligt tjockare än mina. Skulle gissa att det är ett mellanting mellan båda alternativ. Hahaha. Julmust var GOTT förresten, första i år faktiskt (om jag inte drack några rester i januari, inte helt otroligt. Och påskmust såklart, men det är ju inte....julmust). Var på Chill&Grill förut, det var okej. Nu är resten av familjen på 50-årskalas, men jag var så trött att jag inte orkade följa med. Så jag sitter ensam hemma med Kotten. Inte så stort sällskap då han är en trappa upp. Vill egentligen lägga mig, men av någon konstig anledning gillar jag inte att läggga mig när jag är ensam hemma. Det måste alltid vara någon som lägger sig EFTER mig, haha. Okej dom kommer ju göra det, men jag vill höra mamma och pappa slamra lite i köket när jag lägger mig. Det känns bättre. Suck...kommer aldrig kunna flytta hemifrån. Men det löser sig nog. 
Ciao!
mums mums. Skogaholms pepparkaksdeg gör förövrigt väldigt goda pepparkakor. Kommer kanske baka pepparkakor med mormor också, med hennes hemmagjorda deg. Godnatt!

Today

Kotten skuttade upp i min säng och la sig i höjd med mina axlar, jag vaknade, och kunde omöjligt somna om igen eftersom jag knappt fick plats. Om han inte var så söt skulle jag bli arg på honom. Nu sitter jag i soffan och äter rostat bröd, gott! Lisa ringde förut, måste ringa tillbaka...Vi kanske hittar på något kul idag, vem vet? 
hejdå!

Cozy

Jag älskar att sitta framför kakelugnen på kvällen och värma fötterna. MYS!

Nytt "skal"

Igår var det 50% på allt hos BikBok, i alla butiker. Det var najs! "Jag" köpte (mamma betalade det då...) ett par röda byxor som är i lite finare material, som jag ska ha på julafton tillsammans med en skjorta därifrån. Köpte också ett par svarta strumpbybxor och ett "skal" (klistermärke typ) till min mobil som jag tycker är väldigt fint!
Älskar min fina mobil. Fast skulle inte vara fel med en iphone 5 ;) "Skalet" kostade 59kr och när det var 50% så blev det alltså typ 30 kr. 
Hejsvejs!
 

Gitarr.

Har börjat spela lite gitarr igen. Det kommer i perioder, ibland spelar jag till fingrarna blöder och sen står gitarren stilla i 400 år. Har börjat spela julsånger, mysigt! Och enkelt. Superenkla ackord, och julsånger är oftast lugna. Följer förresten valet i USA. HEJA OBAMA!  Vem hejar du på?
Nu ska jag börja på en bilduppsats hade jag tänkt. En vecka kvar, är i alla fall inte ute i sista minuten, som jag ALLTID är annars, haha.
//Clara

Julklappstips!

Hej igen!
Tänkte bara tipsa om att när det är dags att köpa julklappar, så finns det ganska fina set med produkter hos The Body Shop. Om du går in på hemsidan och trycker på "Presenter" så finns det tex "under 100kr", "under 400 kr" osv. Det är perfekt om man vill hitta julklappar/presenter som de flesta gillar. Ta inte en alltför konstig doft bara. Här är några saker under 100 kr som jag skulle kunna köpa i julklapp till vänner/släkt/familj:
Vem älskar inte The Body Shop liksom? Ända sen jag köpte mitt första body butter (2010) och shower gel älskar jag det! Ett body butter kostar en del men för min del i alla fall så tar det ALDRIG slut. De här sakerna kommer säkert slinka ner i flera paket! Ha det bra! 
Au revoir!
Ps. Det var en superfin solnedgång förut, love it! Ds.

Novembereftermiddag

Det är nästan lite drömskt ute nu på eftermiddagarna. Det var helt vindstilla och jättekallt och dödstyst ute igår. Nästan lite spökligt. Men vackert, och dött. Det var inte minsta krusning på sjön. Men till helgen börjar julstöket här hemma! Man måste passa på det...fem (?) helger man har innnan julafton. Hatar verkligen att det är skola tills TVÅ dagar innan julafton typ! Hoppas julafton är på en onsdag snart. Dom kan ju inte tvinga oss att gå på måndagen då, för då får man bara en dag ledigt innan. Om det är på en onsdag är man ledig lördag, söndag, måndag, tisdag. Om det är på en torsdag kanske dom tvingar dit oss de där två, tre EXTREMT onödiga timmarna man har på sista dagen. Kan man inte bara få betyget i näven dagen innan och sen bara ADIOS typ? Skolan är knäpp ibland. I juni vill jag ha en riktig avslutning, men inte vid jul! Bara onödigt tycker jag. 
Min åsikt bara. Till helgen ska jag och Lisa förhoppningsvis ses och baka PEPPARKAKOR! I roliga former osv. Köpa deg på ICA och sen BAKA LOSS. Eller någpt. Gud vad töntig jag är.
Ciao!

Lisa

Som ni kanske vet så var Lisa här igår och jag tog med kameran när vi gick på promenad. Tänkte visa någon bild på Lisa som jag tror hon inte kommer mörda mig för ;)
Din ombre syns väldigt bra här, Lisa!
 

November

Jeans-Gina tricot // duffel-bikbok // "jacka"-h&m trend // halsduk-köpt i turkiet // kofta-lindex
Bara...don't ask vad jag gör på bild två. Älskar verkligen alla plagg jag har på mig. Mina favoritplagg just nu. Har någon crush på helsvarta outfits så har kört på de här byxorna, svart kofta och allt annat svart. Tur att jag har så ljust hår så att jag inte ser lika dyster ut. 
Au revoir!
 

Varde ljus!

Älskar att det blir mörkt så tidigt nu för tiden, rätt mysigt ändå. Att sitta inne med tända ljus och mysa. Någon helg, nästa eller nästnästa kanske, ska jag och Lisa baka pepparkakor! Så mysigt! Snart kommer dagens outfit upp, eller delar av den. Och kanske någon bild på Lisa.
//Clara

Seriously, I'm dying.

Hej!
Nu är Lisa här och har varit det ett tag. Vi har inte gjort något särskilt, men vi brukar bara sitta och chilla. Sitter och DÖR för att jag vill öppna min kalender från The body shop. Men jag ska såklart inte öppna den förrän i december. Sitter på mitt rum och pratar och spelar lite gitarr. :) 
Min älskling. Seriöst! Kan det inte bli december snart?

Godmorgon!

Hej!
Hade exakt INGEN tid att skriva igår. Upp halv 10, skynda sig att bli färdig, till kyrkan, till shoppingcentret, få gäster, bums i säng. Ungefär så. 
 
Idag ska i alla fall Lisa komma hit, det blir kul! Och hoppas inte dagen går för fort, har verkligen ingen lust med skola! Folk säger att man är mest skoltrött i 8:an, men det håller jag inte med om! Det är i mitt fall 9:AN!
 
Har ni förresten sett "finkollektionen" på bikbok? Den har funnits ett tag, men det är så HIMLA FIIINT! Vill ha typ ALLT! Mina favs:
Shortsen och kjolen, asså! MÅSTE HA! kjol och shorts kostar 499kr/st, skjortan 399kr och peplumtoppen 299 kr. Kanske shortsen blir en juloutfit? Älskar hur kenza matchar dem:
http://kenzas.se/2012/10/04/dagens-141/#comments

Äppelkaka

Hej!
Kom nyss hem från kyrkan. Vi bakade kakor och sånt med KT som vi ska sälja imorgon. Jag och Frida bakade den på bilden här. Eller 16 st, som är mindre än den på bilden alltså. Det här över är den jag gjorde förra veckan. Är på rätt dåligt humör som ni kanske märker. Men det går väl över om jag stänger av hjärnan. Eller inte. Hoppas ni har en bättre fredag än mig.
Hejdå

Kawaii, lol!

För några år sen (några veckor på sommarlovet och i början av sjuan) hade jag blivit överlycklig om jag hade kommit till den här butiken. Jag var inne i någon mini-period med typ Japan-wannabee-stil (jag vet att japan inte är en stil i sig, men ni fattar; lolita, decora osv). Lite kul, haha, har ingen aning om vart det rycket kom ifrån. Det försvann spårlöst lika fort som det kom.
Adios!
RSS 2.0