Black Milk Clothing

Jag sitter och kollar lite på klänningar till skolavslutningen, har inte bestämt om jag ska köpa en ny till det men jag tror att jag gör det. I alla fall så verkar det bara finnas fula klänningar överallt, antar att det får bli en sån här:
(tunika) från Gina Tricot
Eller ännu hellre denna:
Haha. Den kommer från Black Milk. (där det finns massa LotR och The Hobbit-klännigar/tights/badkläder, och Star Wars kläder)
 
Och nej, jag är inte seriös, jag får väl fortsätta leta efter fula klänningar..haha.

Oppa Bombur style

Tjenare!
Idag hade vi nationellt prov i engelska (som var jättelätt) och sen hade vi inga lektioner på två timmar, så jag, Anna och Frida gick till McDonald's och åt mat (efteråt fick vi veta att det hade varit korvstroganoff på skolan...ugh). Haha, jag har bara ätit 'dålig' mat idag. Vi kollade i lite affärer på det nya köpcentret (det finns inga bra affärer, så vi kollade på djuren i djuraffären istället...haha), sen FIKADE vi på donken. Hade två timmar slöjd (yay...), och när jag kom hem så hade mormor gjort pannkakor så då åt jag pannkakor med NUTELLA (jag mår illa av pannkakor om jag har något annat av nutella på, don't know why). 
Crêpe i Monte Carlo

Låtar ni borde lyssna på.

Instant Karma - John Lennon (den med U2 är också bra)
Love is the Movement - Switchfoot
The Boxer - Mumford & Sons
I will wait - Mumford & Sons
I Lived - OneRepublic
Åh nej One Direction sluuuutaaaa

The Big Bang Theory

Jag har varit i Arvika nästan hela dagen på en grej i kyrkan, det var helt okej, lite drygt... Efteråt fikade vi på McDonalds i alla fall. Nu är jag hemma och försöker kolla på ett tbbt-avsnitt (har bestämt mig för att se alla säsonger) men det bara buffrar HELA tiden... 
Kanske ska ge upp och gå och lägga mig. Imorgon ska vi på min kusins dansuppvisning, det blir kul! Godnatt!

It's friday friday!

Tjena!
Äntligen fredag! Har nyss kollat på en film, och funderar på andra filmer att kolla på. Jag får se hur jag gör! 
 

Fler bilder

Från när Lisa var här
Lisa, vi måste tillbaka till Borgåsen när det kommer vitsippor dit!
 

Godnatt

(från instagram)

Instagram

Musik
Fina moln
Kotten
 
Jag vet att jag suger på att uppdatera...hehe. Igår var vi på KT. Idag hade jag ett biologiprov om arvet och DNA, det gick bra tror jag. MEeeeen måste dra nu, så
TJINGELING B)
 

Vatten

Jag var på köpcentret förut, köpte ett skärp på bikbok (ÄNTLIGEN AV MED PRESENTKORTET..haha) och kollade efter skor men hittade inga som var fina. Vi fick våra skoltröjor idag! Finally! Jag hittade en Hannah Montana-lugg på Glitter också. Haha.
 
Fridas och min tröja, Pippin och Merry:
För er som inte vet vilka merry och pippin är.
Hejdå!

Outift...hehe

Höhö. Foton av Lisa i alla fall, och skjortan är från H&M och jackan är någon som min moster (tror jag) hade när hon var "liten".

Instagram

Glöm inte att följa mig!
M E R I A D O C L A R A @ INSTAGRAM

Långpromenad

Några av de mååånga bilder jag tog förut. Jag och Lisa gick på en lång promenad, ändå till Borgåsen (ni som bor här vet var det är) och det var så varmt och skönt. Jag vill att det ska bli lite grönt ute nu också, blommor och att isen på sjön försvinner. Och såklart att det blir ännu varmare ute. Det är inte så länge kvar till sommarlovet nu i alla fall, plus att vi har 2-3 långhelger också. Längtar till sommaren!

Fler bilder

Tjena, igen!
Sitter och väntar på att en seeeg sida ska ladda (för att beställa 100 gratis bilder till, en annan sida den här gången, haha). Och vill att det ska bli vår, på riktigt, för även om det är sol och +14 grader här (men blåser kallt) så är det fortfarande bara dött gräs och inga löv på träden. SKÄRPNING JORDEN!

Love is the Movement

Jag började läsa "Caspian, prins av Narnia" igår (läste ut den imorse, den är knappt 200 sidor), och jag tänkte lyssna lite på soundtracket till filmen och snubblade in på ett band som heter Switchfoot, började lyssna på deras gamla album (som alltid, börjar från början) och är helt fast. Det är ungefär som en blandning mellan Green Day och Simple Plan. 
Band på min spellista (vissa har jag bara en eller två låtar från, till exempel Iron Maiden och Queen). De senaste månaderna har min spotify-spellista i princip exploderat, från Green Day och OneRepublic till alla de här..haha. 
 

Förresten....

(Bild som jag tog en dag hemma)
TACK för kommentarerna, vad kul att så "många" har börjat kommentera (som inte heter Lisa..haha). 
Men nu måste jag plugga, men kommentera på ni! 
 

Foton

Idag fick jag mina bilder på posten, som jag beställde i förrgår (tror jag). Det var blandade bilder, från Frankrike/Italien/Monaco/Turkiet. Det enda som behövs är ett album att sätta in dem i nu, det blir kul! Jag gillar att kolla i fysiska album väldigt mycket, att skriva i dem och rita lite på kanterna kanske. Jag har ett speciellt Taizéalbum som jag klistrat in bilder i, och biljetter och massa sånt från den resan. Jag har ganska många biljetter från olika saker i Italien som jag ska sätta in i ett vanligt album. Haha jag kommer nog få göra ett helt album med bilder på Kotten, jag har så sjukt många i datorn som jag vill framkalla, och jag framkallade ju några nu också. Det är kul att framkalla instagrambilder, de är så fina när de är kvadrater med fint filter på och allt. Bara kvalitén som sviker lite, men de passar faktiskt bättre lite blurriga.
Men nu måste jag plugga till ett svenskaprov om sekelskiftet, ciao!

Ur mitt fotoalbum

Portofino
Nära där jag bor
Side, Turkiet
 
Några solnedgångar från 2012. Wääh varför gör jag såhär mot mig själv!?!? Massa sommarbilder... :s

Fika

Två bilder från min Instagram (meriadoclara). Macarons från Paris! Jag hoppas verkligen att jag kan köpa macarons på Ladurée i Stockholm nästa gång jag kommer dit (de här är köpta på en vanlig mataffär i Paris), även om det förmodligen är ganska dyrt. Idag var det förresten 15 grader ute! Ingen sol dock, men det var väldigt skönt, det känns som att våren är på g ändå! 
När jag var sjuk... Haha jag hade inte sett den där texten i hörnet förrän nu, som tur var stod det inget speciellt där. 
 
Ha det bra!
Ciao

Vänta vänta är det här en dröm?

Är lite halvt i chocktillstånd just nu, är det här verkligen sant? (bild från bikbok.com). Jag menar, The Row har ju bland annat gjort en av världens dyraste ryggsäckar, och då ska Mary-Kate och Ashley designa kläder för en av de billigaste kedjorna? VA? Meeen, det här blir kul, det blir förmodligen rätt dyrt jämfört med BikBoks vanliga kollektioner men ändå VÄRT, får antagligen börja spara redan nu...haha.
Ska btw beställa massa (gratis) bilder från fuji nu, ska fixa med ett album sen. Ciao!

Catching Fire

 
Jag gillar Hungerspelen-böckerna, men jag gillade inte första filmen, kanske kommer jag att gilla Catching Fire mer (den boken är bättre än den första). Men antagligen inte... Egentligen handlar det om så sjuka saker, jag gillar inte karaktärerna i böckerna så mycket men ändå gillar jag böckerna...lite svårt att förklara. Jag funderar på att börja läsa om böckerna, meen först har jag lite prov att plugga till så vi får se hur det blir med den saken. Här är i alla fall en teaser trailer till Catching Fire (som kommer ut i november).
Hejdå!

Sommar

Bild från någonstans i Halland, som jag tog förra sommaren. 

Min bakgrundsbild på datorn. Jag vill knappt tänka på hur det ser ut utanför mitt fönster, blåsigt, kallt, grått, regnigt, inte ett grönt grässtrå eller blad. USCH. Så jag tänkte försöka stänga ute allt som händer utanför mitt rum och längta efter sommaren nu, så ciao!
 

Komsi komsi våreeeen.

Taizé
Tjena!
Idag var jag på skolan, behöver jag nämna hur underbart (eller inte) det var? Jippi.
I alla fall, jag ska läsa de sista sidorna ur Silmarillion (jag vet, det är helt sjukt att jag inte har läst ut den än, så här lång tid har det aldrig tagit att läsa ut en bok) men det är för att jag knappt haft tid+att jag har velat spara på den. Sen ska jag nog läsa Berättelsen om Pi. Måste se klart filmen någon dag...
 
Jag ska nog beställa lite bilder också, framkalla alltså, och sätta in i ett taizéalbum (Lisa om du har någon bild därifrån som du vill vara snäll att dela med dig av så kan du gärna skicka på facebook, jag tog inte en enda bild med kameran i Taizé...). 
 
Måste bara säga att det antagligen inte blir sådär supermycket uppdatering här den närmsta tiden, har inte så stor lust att blogga, men om jag får lite inspiration så kanske! :)

Tschüss! (japp jag är har gått och blivit tysk)
 

Saknar Taizé!

Sitter och lyssnar på musik i min vidrig hosta, och saknar Taizé... JAG VILL VARA FRISK också! :s
Lisa och jag i Taizé. Jag har inte ens varit hemma i ett dygn men vill ut igen, ut och resa, helst till Taizé men då måste alla andra som var där den veckan vara där...haha. 
 

Hemma från la France!

1. Sista minuterna med wifi på Rygge! 2. Gissa? 3. Sacre Coeur. 4. Triumfbågen. 5. Vad som väntade på mig när jag kom hem! 6. Taizé! 7. Vykort från Taizé. 8. Paris!
 
Först åkte vi till Paris från Rygge i Norge, och fick en intenstiv titt på staden, vi hann se några av de 'viktigaste' sevärdheterna. Vi åt halalkebab på en minirestaurang i ett kvarter där gatorna var smockfulla med muslimska (antar jag) gubbar. Det var kul! Sen åkte vi vidare och såg på sevärdheter, åt crêpes med Nutella och sov extremt obekvämt på golvet i svenska kyrkan i Paris. Up and away på söndagen, först metro, tåg och buss och FRAMME i Taizé!
 
Vi fick (som tur var) bo i en barack, tillsammans med fyra tjejer från Lidingö, baracken var ganska sunkig men det gjorde faktiskt inget. Och sen har dagarna flutit på, först morgonbön (vilken består mest av sånger och att 'bröderna' (munkar) läste bibeltexter, sen frukost bestående av baguett, varm choklad (eller äckligt te), smör och två "chokladpinnar" med mörk choklad. Sen hade man ett möte i ett tält för alla som var 15-16 år (vene vad dom andra gjorde). Bön igen, sen lunch (som var rätt blä:ig), ett till möte eller att man skulle hjälpa till med något (städa toaletter, plocka skräp osv), sen typ... (inte god) middag, tror jag? Sist bön igen, och efter bönen gick de flesta till Oyak, vilket är som ett "café" med 'ståbord' utomhus, man kan köpa typ crêpes, pizza och croque monsieur (typ varm macka med ost och skinka) eller godis och lite annat. Det var där man oftast började prata med folk, och fick vänner. 
 
Sista kvällen på bönen hade alla ett litet ljus som man tände på varandras, de började längst fram och till slut var allas ljus tända. Man gör det varje lördag för att fira att Jesus har uppstått. 
 
Mellan allt program hade man mycket fritid också. Det här blev ett långt inlägg men aja. JAG VILL TILLBAKA! Även om maten sög och man fick städa toaletter så var det sååå vääärt att åka dit! Sitter och lyssnar på Taizémusik på spotify. Jag är sjuk idag, har ont i halsen, hostar och har inte feber men orkar knappt gå ändå. Jag var förkyld hela Taizéveckan, hade för lite kläder, åt inte så bra, frös ganska mycket och tvättade inte händerna överdrivet mycket. Plus att varje dag var en YOLO-dag för oss (hahaha hatar uttrycket men ändå) och jag körde på hela dagarna och sov inte så mycket så jag förstår om jag får skit för det nu...haha. 

 
Btw, det var typ 2800 tyskar, 300 svenskar och några få från Schweiz och några andra länder. Men tyskarna var roliga, har fått "danke" (tack), "scheiße"(skit/shit) och "tschüss" (hejdå) på hjärnan..haha. Som sagt var tyskarna helt okej, bara att många av dem gick före i kön, tog för givet att man var tysk och började prata tyska med en, sa "Sweden...aahh IKEA!" och blev helt knäppa när någon sa att de har älgar i trädgården...hhahaa. 
 
Tschüss!
RSS 2.0