Tips?

Jag har varit förkyld mer och mindre i 2 veckor nu. Inte så att jag besväras jättemycket av det, men jag hostar en del och har en del slem i halsen och nyser lite. I början hade jag ont i halsen men det tog slut efter några dagar. Tips på hur man blir av med den fort? (förutom att äta c-vitaminer och sånt).
//Clara

Porträtt

Jag har fotat lite porträttbilder på Anna-Ida (min LILLAsyrra). A-I:du kan va glad för nu kan du ju ha bilderna som fb-profilbild eller nåt. I alla fall. Fotade med Canon EOS 1000D och ett objektiv som jag inte orkar skriva namnet på. I alla fall ett canon 1,2 någonting. Jag har en drös med fler bilder men detta är mina favoriter. ÅH varför kan inte någon ta massa såna här bilder på mig så jag har lite att välja på när jag ska skaffa profilbild på facebook eller nåt? Jag får alltid välja någon halvtaskig bild som är tagen för minst ett halvår sen på någon semester för att någon tjatade till sig att få ta ett kort på mig. Som sagt så vill jag helst stå BAKOM kameran. För jag vill ha bilderna precis som jag vill ha dom (obviosly...). Alltså jag är väldigt noga med hur de ska se ut. Och det är inte så många som förstår hur jag menar tyvärr. Dagens i-landsproblem. Seriöst. Det är verkligen ett i-landsproblem.
Ha det bra!

ps. vad tycker ni om bilderna? :) ds.
 

Miami Skirt

Jag tycker den här kjolen från BikBok är så fin! Och ganska skön att ha på sig. Kanske i kortaste laget men det gör inget. Plus att den tar liten plats så den slinker lätt med i resväskor ;). Den var på rea och kostade inte alls mycket.
 
Har btw kommit fram till ett NÄSTAN beslut ang. dator. Både Frida och Lisa har sagt macbook Air, Anna har inte uttalat sig om det än, men jag lutade ändå mot air. Så det blir ganska säkert en macbook Air. Ska bara få ihop pengar först... haha.
Ha det bra! Kommer nog upp en outfit senare idag. Jag ska ju som sagt ha konfirmation den här helgen, redovisning imorrn och själva högtiden på söndag. Kalaset har jag imorgonkväll. Jag ska baka lite mer, städa mitt rum och hinna umgås med mina kusiner som kommit hela vägen från götlaborg för det här. Så jag kommer vara ganska busy men jag ska nog fixa minst ett inlägg om dagen. Men i fall att det inte blir så så har ni en förklaring iallafall!
kram!
 

SÅDÄR!

Nu är jag nöjd med headern! lite mycket text kanske men det får duga. Nu när jag har en ny design SKA jag bli bättre på att blogga. Nej, nu måste jag gå! Ska börja fixa lite inför mitt konfirmationskalas på lördag (jag har konfa hela helgen så det blir nog inte så mycket uppdatering tyvärr. Men får försöka klämma in nåt). har bakat milanostänger idag, första gången jag bakat med mördeg. Det var inte så svårt. Kan lägga upp receptet ngn gång!
gotta go!
see u soon!
ciao!
 

Ny design!

Vad tycks? Jag SKA ha en bättre bild när jag får tag på en. Men jag gillar inte att stå framför kameran, jag vill ta bilderna, så jag har INGA bilder på mig själv som inte är 3 år gamla. Eller kanske någon outfitbild... aja. Den här får duga tills vidare. Jag gillar verkligen det här temat!
Nu ska jag rota igenom datorn i jakt på någon annan bild...den här är inte så bra hehe
 
 
 
UPDATE: and then I got the brilliant idea, why not take the facebook profile picture. im so smarrrrtt.
 

Ful design och sånt

Jag håller på att fixa en ny design så ramla inte av stolen om det ser konstigt ut.
ciao!

Macbook Pro eller Macbook air?

Jag har börjat spara till en dator, och det står mellan macbook pro eller air (13"). De kostar ungefär lika mycket. Jag gissar att jag får lite pengar på min konfirmation så jag kommer en bit framåt i sparandet. Först var jag bombsäker på en Pro, men jag undrar om inte en air vore bättre? Båda är lika snygga enligt mig (okej det lät väldigt ytligt, men jag är väldigt säker på att de är bra båda två. För apple är bra tycker jag. I alla fall iPhone). Men i alla fall. VILKEN ÄR BÄST? Jag vill ha den till att kunna blogga, lägga in och kanske redigera bilder, surfa, spela lite onlinespel ibland (asså enkla som typ supermario eller nåt. inte WOW eller så), skriva skolarbeten osv. Vanliga saker liksom. Och jag har lite beslutsångest. Jag gissar också att jag kommer beställa från internet så jag har ingen att fråga direkt. Så, vilken rekommenderar NI?
VS
(jaja bilderna är värdelöst förminskade men aja)

Stockholm rosé

Ja det här får väl bli första inlägget i den här kategorin. Jag har ganska nyligen läst ut boken "Stockholm rosé" (vilken INTE handlar om viner eller något sånt, det är en chiclit bok) och tänkte bara skriva vad jag tyckte om den.
 
Jag tycker faktiskt den är lite töntig, eller karaktärerna är det. Huvudpersonen Destiny (Desdemona) är 26 år och håller på och festar hela tiden, och i början handlar det mest om det. Den är ganska ytlig i början tycker jag och lite tråkig, och hela grejen med att få tillbaka Ludwig känns lite desperat. Vilka 26-åringar går och vandaliserar massa bilar, som de tror tillhör hennes ex, liksom? Men senare i boken, när de är på sjukhuset och vakar över Tessan som ligger i koma så blir den bättre tycker jag. Och slutet är bra, när Destiny ÄNTLIGEN inser det hon borde ha fattat hela tiden.
Sammanfattning: Läs boken om ni inte har någon bättre, eller är väldigt förtjusta i chiclit. Jag ger den 3/5
 
Och nu undrar jag, vill ni ha fler såna här inlägg, eller scrollar ni bara förbi dem?

Furö

En av dagarna åkte vi ut till Furö utanför Oskarshamn. Det är en ganska liten ö med några få hur på. Det var väldigt fint där! På vägen dit regnade och åskade det mycket, och om jag hade haft kameran framme hade det blivit massa häftiga bilder men det hade jag tyvärr inte. Vi åkte alltså med båten Shalom för er som missade det. Jag har fler bilder från konfirmationslägret men de visar jag inte i dag. Nu ska jag snart lägga mig för jag är så trött! Jag var på bröllop klockan 3 (alltså bara på vigseln, inte festen) och sen åkte jag med till Anna (och johanna var med) och vi såg på twilight och åt våfflor (och chips hehe). Så jag är väldigt trött nu. Jag kanske åker till Lisa imorgon för hon ska ju snart flytta. Jag vill hälsa på henne, och samtidigt säga hejdå till huset. Om jag räknar alla dagar jag varit hos henne blir det nog över ett år. Tänk, ett av mina 15 år har jag tillbringat hemma hos Lisa! Det känns konstigt att tänka så! Jag kommer sakna huset väldigt mycket faktiskt. Jag har så himla många underbara minnen därifrån (och runtomkring).
 
Godnatt!
 
 
 
 

These shoes was made for walking

Väska-Gammelmormors gamla // skor-H&M // byxor-gina tricot // skjorta-cubus //klocka-o'clock // halsband-h&m
 
vad tycks? Jag ääälskar byxorna, så snygga och sköna. Och skorna också. Jag förstår inte varför folk klagar så mycket på H&Ms kvalité på skor? Aldrig har några skor därifrån gått sönder!
 
 
 
 

En gammal väska berättar

T-shirt-gina tricot // Byxor-H&M // halsband-H&m // skor-deichmann // väska-min gammelmormors gamla
 
Jag gillar verkligen den väskan! Min GAMMELMORMOR (som är 97 år) har haft den, och mamma har också det.  För er som missat det så är den modellen PLUS mönstret/materialet, hypermodernt i höst. Kolla bara på dolce&gabbana och valentino (valentino tänker jag på främst väskorna). Kan inte dröja länge innan kedjorna plockar upp det! Jag tackar min lyckliga stjärna för min gammelmormor! Väskan ser lite sned ut men det är den inte IRL. Regnet öser ner här.... :D:D Jag älskar när det regnar för det är så mysigt! Tyvärr är det ingen riktig höst här. Det var typ 18 grader och molnigt idag... jag vill kunna ha snygga stickade tröjor och såna vaaarma och snygga kläder! Höstmode in my <3. haha. Nu ska jag nog läsa min nya ELLE. Köp den om ni gillar Frida Gustavsson (vilket jag gör!). Eller Joel Kinnaman. Det är många intervjuer/reportage. Me like.
Ha det bra! Visar bilder från lägret någon dag. Nu ska jag läsa i kapp alla bloggar...

Förlåt!

Jag vet att den här bloggen har varit värdelös den senaste tiden, men nu när skolan har börjat så lovar jag nästan att det blir mer uppdatering! Jag har i alla fall en dagens outfit, och bilder från konfalägret på g! Idag började skolan vilket....sög. Vem gillar att gå upp klockan 6 för att gå till en skola som är skittråkig? Jag längtar tills om ett år för då börjar jag gymnasiet och då känns det som att man blir mycket större. Jag ska flytta till egen längenhet och sånt då. Kul! Konfalägret var kul, det var på en "missionsbåt" som heter Shalom. Om ni har varit i Oskarshamn eller i skärgården utanför kan det hända att du sett den. Det är en stor segelbåt. Jag har uppdaterat på instagram (clariizz@instagram) en del, glöm för guds skull inte att kolla där när jag inte uppdaterar här! Jag är mycket mer aktiv där för det är så enkelt.
 
Jag funderar på att starta en ny kategori, där jag tipsar om böcker eller visar nya bokinköp och sånt. Jag älskar att läsa som ni kanske vet och köper gääärna böcker. Eller lånar. Så om det är fler bokmalar där ute som behöver boktips så kan ni ju börja läsa här lite då och då! Nu ska jag fixa ett dagens outfit-inlägg!
 
kram och tack till alla som står ut med alla dåliga uppdateringsveckor här. jag ska FÖRSÖKA skärpa mig! Jag hoppas btw verkligen att vi ska skriva krönikor på svenskan i höst (fast vi gjorde det i åttan så vi ska säkert inte det). Jag skriver en ändå annars. Kanske får plus för att jag gör extragrejer. Närå. Men jag har en asbra idé till en krönika som jag har tänkt på i flera månader och börjat formulera mig lite smått. okej jag ska sluta tjata nu, kolla in igen om typ 5 minuter!

Bunkrar upp typ

Tjena! Kom nyss hem efter att ha köpt torrschampo och sjösjuketuggummi. Eller inte direkt torrschampo, utan styling powder men det funkar likadant, tar bort det feta i håret. Jag blir illamående ganska lätt på båtar så jag måste ha med såna tuggummin. För er som inte vet så ska vi vara större delen av tiden på en segelbåt. Känner mig lite efterbliven för typ alla har redan packat färdigt men jag liksom...jag har lagt i lakanen... Men jag vet ungefär vad jag ska ha med. Haha jag går all in och tar bara med "marina" kläder om ni fattar. Vitt, marinblått,lite guld och kanske lite rött. Hahaha. Skriver kanske mer senare! Kram

Ps.vaniljparfymen är från the body shop och den slinker också med. Ds

dålig uppdatering, jag vet!

Jag vet att uppdatering har sugit den här sommaren, men jag har ett liv (eller har jag verkligen det?). Som egeentligen inte går så mycket före bloggen eftersom den är en liten del av mitt liv. Men nu ska jag FÖRSÖKA komma igång lite. På tisdag (9an och 8an är lediga en dag längre för 7an ska ha en egen dag på skolan typ) börjar skolan (fast jag börjar på onsdag för jag är på läger på tisdag) och då blir det ändring på det! Det känns inte särskilt inspirerande eller intressant att skriva om att jag sitter och läser böcker hela dagarna i chinos och t-shirt. Så jag orkar inte ens bry mig om att sätta på mig en snygg outfit. Men det kommer jag göra när skolan börjar alltså. Och det är ingen idé att börja med massa fantastiska inlägg nu eftersom jag åker på läger på torsdag och kommer somsagt hem på tisdag. Och på det lägret kommer jag knappt kunna använda min mobil (vi är på en segelbåt=vatten. Vatten+mobil=dålig kombo). Så jag kanske nästan tar ett litet uppehåll på bloggen i en vecka om jag inte har något svincoolt att berätta.
 
Och när jag ändå håller på så kan jag ju säga att på typ...drottninggatans bild&bok handel eller vad det heter (på drottninggatan i stockholm) så finns nästan alla (inte första boken sist jag kollade) gossip girl-böcker (och ja, det handlar om blair och serena och nate och daniel och alla dom från tvserien) för 20 kr st. Alltså 100kr för 5 böcker. Jag köpte 5 st och har snart läst ut 4 av dom. De är bara på ca 200 sidor styck men det är trevlig läsning, och man behöver inte passa tider (som med tvserier).
 
ha det bra och hoppas ni orkade läsa (och bry er) om min konstiga text...haha
 
c ya!!

New necklace

Köpte det här snygga halsbandet på h&m i Stockholm. Jag har varit och pillat på det två gånger förut och TÄNKT köpa, men inte gjort det. Men nu bestämde jag mig! 79kr på H&M

Best mug ever

Köpte den här roliga koppen på lagerhaus igår! I<3shopping. Passar mej perfekt. Så kan jag sitta och dricka vanilj-te på vardagsmornar i höst och bläddra i h&mkatalogen för 157 gången och drömma lite. Jag har glömt att säga att jag är i Stockholm sen i onsdags och vi åker hem idag! Berättar mer och visar bilder när jag kommer hem! (29kr kostade koppen på rea på lagerhaus om ni inte fick med er det)

Perfekta boots

Kolla vilka sjukt snygga boots H&M har fått in?? Vill ha! 399:-

En outfit

På de två första bilderna hade jag lite fel vitbalans som ni kanske ser hehe... Skjortan är mer knallig IRL
 
Shirt-Vero moda // Jeans-H&M // Shoes-H&M

Bajsdag

Hej! Idag har jag lust att lägga mig under täcket och sova hela dagen. Eller typ kolla på film eller läsa böcker (har börjat läsa Sagan om ringen IGEN, inte mitt fel att de är så bra och att tolkien är helt amazing!). Skulle egentligen ha åkt på ett bröllop klockan 15 men jag har sån extremt olust att ens sätta på mig vanliga kläder så. Asså jag var inte bjuden på det men mamma ska jobba där och så så jag skulle åkt och kollat i kyrkan men har verkligen ingen lust. Får se vad jag hittar på idag. Hoppas ni har en bra dag! Lisa på broms café

Kalas!

Jag hade ett kalas för några veckor sen, och har inte visat bilder. Jag tog tyvärr bara bilder på själva dukningen. Men den kanske ger er lite inspiration?
 
JAG tycker kalaset blev ganska lyckat och var lite perfektionistisk av mig med dukningen, haha. Men det blev ju ganska bra.

À la Hanneli

Shirt-H&M // Shorts-BikBok // Belt-no idea... // shoes-bikbok
 
RSS 2.0