Letters

Okej, eftersom Lisa tvingade mig att göra ett inlägg (the Force is obviously strong in this one), så gör jag ett, med fler bilder från weheartit eftersom jag inte har några andra att lägga upp. Och iofs så är det väldigt fina bilder därifrån, fast ibland känns de ganska överdrivet redigerade... Jag är sugen på att göra något med alla fina brev jag får, inte bara ha dem liggandes i en låda, men ha dem så att de syns lite. Undrar om man kan ha sån tur att man hittar något GAMMALT brevpapper på en loppis eller så...det skulle vara fint att skriva på gulnade papper och kuvert. Eller så får man helt enkelt fixa själv. Och som avslutning på det här vill jag uppmana dig (JA JUST DU LISA!!) att skriva ett brev till mig!
 

Mer böcker, igen!

Jag vet att jag skriver mest om böcker, men det är ju det jag håller på med mest just nu och det som intresserar mig. Jag har en lista med böcker jag vill läsa, den är ganska ofullständig dock. Jag läser "Jane Eyre" nu, och idag gjorde jag något olagligt (enligt mina egenskrivna boklagar), började i en bok innan jag läst ut den förra...haha. Men jag köpte ju boken "Drottningen vänder blad", och den är bara ca 100 sidor, och jag var så nyfiken på den så jag kunde inte låta bli att läsa den...haha. Men jag ska självklart fortsätta med Jane Eyre sen!
Lite bilder från weheartit.com
Aningen smärtsamt att se hur någon behandlat de här böckerna </3
 
 

Aquarelle

Mina akvarellfärger! I mammas gamla ask. 
 
I förrgår var jag, Lisa och mamma på en loppisrunda! Det var mysigt, jag köpte en bok ("Sagor från Midgård" av J.R.R. Tolkien, 10kr=KAP!), 6 fina skålar som jag ska ha när jag flyttar, och en kaffekopp med två fat som 'hör till' skålarna, sammanlagt ca 70kr. (sen köpte jag Hobbit-filmen på EuroCash, och såg den med mina kusiner (9&11 år). Den ena av dem höll med om att vi borde kolla på sagan om ringen nästa gång (och den andra frågade jag inte om det). #smellofsuccess Coolt med hashtags på bloggar va? Hahaha
 
Jag kanske visar bilder på skålarna någon dag, jag får se! 
/Clara
 

Mer böcker

Från biblioteket: "Jane Eyre" av Charlotte Brontë. (lånade "Agnes Grey" av Anne Brontë också)
Tre böcker jag köpt de två senaste dagarna; "Den svarta opalen" (hittade den på Ica, vet inte riktigt vad det är för en bok...), "Den store Gatsby" (JAG VET DET ÄR HELT FÖRFÄRLIGT OCH FRUKTANSVÄRT; FILMBILD PÅ OMSLAGET USCH JAG KÄNNER MIG NÄSTAN KRIMINELL!!!), kunde inte låta bli att köpa den. Och sist; "Drottningen vänder blad". Eftersom jag älskar att läsa och köpa böcker så tycker jag om att läsa om personer som gillar det. Och den hade fått bra kritik.
Köpte någon himla "samlarbox" med The Hobbit, för att det var en poster i...
...och tydligen följde de här små rackarna med på köpet. Linjal, penna och två sudd, två pins och massa kort...hahahahahaha. Från pressbyrån!
 
//Clara
 

Böcker

Teslien kommer från Clas Ohlson

Jag har läst väldigt mycket de senaste veckorna, bland annat plöjt igenom Narnia-serien på engelska, fått en ny favoritbok och lånat två Brontë (Anne och Charlotte) på biblioteket, "Agnes Grey" och "Jane Eyre". Jag har köpt tre böcker också, jag ska försöka ta kort på dem. 
 
Den väldigt bra boken jag läste heter "Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap", av Mary Ann Shaffer. 1946, London och ön Guernsey. Juliet, en författare från London, får ett brev från en man på Guernsey som har hittat hennes adress i en bok som tillhört henne, och hon börjar brevväxla med honom. Han berättar om litteratursällskapet och hur det bildades, och hon börjar brevväxla med några fler medlemmar i det. 
Jag ÄLSKAR boken! Författare+en bok bestående av ("påhittade") brev+bokälskande människor=helt i min smak. 
 
Tjingeling, snart tillbaka!
 

Midsommar!

Igår kom Lisa hit. Vi var ensamma hemma större delen av kvällen, så vi läste, drack te, badade i sjön och skrev. Som vanligt alltså, haha. Jag gjorde en krans av rosorna jag fick på skolavslutningen. Hon sov över här, och åkte hem ganska nyss. Hm...nu ska jag nog göra ett brev (på Clara-och-Lisa-språk heter det numera göra ett brev...eftersom det är det vi gör...haha)
 
//Clara
 

Examen

Två bilder från skolavslutningen, fick lite presenter (!!) och rosor (som alla i klassen, nästan alla iaf, bytte med varandra). Två koppar, två kokböcker, en liten berlock, en glasängel och pengar. Det var kul, Den 11 juli är det också min födelsedag!
Ciao! 

Star Trek!

Tjenare! De senaste dagarna har jag mest suttit inne och läst Narnia. Idag såg jag på Star Trek (den från 2009). Om vi säger såhär: ersätt Chris Pine med en vettigare skådespelare, ta bort den där jobbiga tjejen (Zoe Saldana) och ha en liiiite bättre story så blir jag nöjd. Spock var bra i alla fall!
 
 
Igår
Gamla och unga Spock.
 
Jag har även fått SOMMARJOBB. Eller det räknas egentligen inte eftersom jag snarare är en ersättare för de som inte kan jobba, men några timmar får jag och det blir lite pengar! 
På fredag är det midsommar, jag vet inte vad jag hittar på men jag känner väldigt starkt för att stanna hemma och läsa The Last Battle eller kolla på the Empire Strikes back eller något annat trevligt B) Meeen jag måste i alla fall ha en midsommarkrans! 
 
Godnatt!
 
 
 

Sommarlov!

Rosor jag fick igår av nästan alla i 9:an
9A+9B
 
ÄNTLIGEN SOMMARLOV! Jag har även vunnit 150kr i presentkort på SF Bio igårkväll, (nästan) hela 9:an var på ett ställe och gjorde tävlingar och grillade, och mitt lag vann tävlingarna (alla vann varsitt presentkort). Nu har jag sommarlov och vet inte riktigt vad jag ska hitta på, kan ju försöka läsa ut alla Narnia-böcker till att börja med. 
Klänningen jag hade.

Sommar

 
 

Okej, jag suger....

Tjena!
Jag vet att jag är värdelös på att uppdatera, men jag har inte så mycket intressant att skriva om. Imorgon är det skolavslutning, det ska bli så skönt att få sommarlov och slippa den här skolan för gott. Vi har köpt 50 rosa rosor, blir antagligen inte "av med" alla, men det är bra att ha reserver. Vi ska byta med varandra, 9:an. Jag kanske lägger upp en bild på mina kläder, men jag lovar ingenting...hehe. 
Och Lisa om du ser det här, jag skulle gärna vilja träffa dig, så skriv om du kan och vill någon dag!
Rosor
 
Vi har varit i Stockholm på klassresa. Det var rätt kul!
Bok jag köpte (alla Narnia-böcker, på engelska)
Läskig fågel på naturhistoriska...haha.
 
RSS 2.0