Au Revoir

Imorgon åker jag och några till (inte familjen) till la France. Det ska bli riktigt kul, jag har ingen aning om ifall jag kommer få tag på något internet men vem vet. Lyssnar på OneRepublics nya skiva Native nu, speciellt "Counting Stars" och "Something I Need". 
Hejdå!

Oz the Great and Powerful

 
Igår var jag och Frida på bio i Karlstad efter skolan. Vi såg "Oz the Great and Powerful", den var bra! Den handlar om trollkarlen (som är med i "Trollkarlen från Oz") som kommer till Oz och ska hjälpa folket där att besegra en ond häxa (man vet inte vilken av de tre häxorna som är ond i början). Det är alltså samma Oz som i "The Wizard of Oz", häxorna är samma osv. Lilleputtarna är med också! Och några andra varelser som inte är med i den gamla filmen...
Glinda
Theodora
Evanora
China Girl och Finley
Smaragdstaden och "the yellow brick road" som man känner igen om man sett "Trollkarlen från Oz". Den här filmen utspelar sig alltså FÖRE den filmen.

Snö snö snö

Silmarillion!

Idag hade vi håltimme, jag, Frida och Anna bestämde oss för att gå till biblioteket och på fantasyavdelningen, vad har de där om inte SILMARILLION?!?!? På ett så äckligt litet bibliotek, det är ett under att det fortfarande lever, har de den. Men jag skulle tro att de får lite avlagda böcker från Årjängs bibliotek, eftersom att "Sagan om ringen"-boken som jag lånade första gången, fanns där. Och en del andra gamla versioner av Tolkiens böcker. Annars är jag allmänt irriterad på vintern som vägrar att försvinna, det är så sjukt kallt ute! SNÄLLA BLI VÅR!
Nationella proven idag gick helt okej tror jag, första delen var svår! (vi hade kemi)
Ciao!
Ps. Idag släpps The Hobbit på DVD, jag tänker nog vänta tills extended editon släpps... DS. 

We wants it, we needs it, must have the preciousssss (~Gollum)

Vem var det som ville döda mig genom att göra såna här tröjor?
Haha, jag undrar verkligen vem som började med alla Thranduil-the-party-elf-with-a-party-elk saker. 
Aw haha
HAHAHA
....lol
Jag vill ha de två översta, Hobbits-Beatles-t-shirtarna. Men tyvärr så finns den första (den jag helst vill ha) inte längre att köpa typ, och alla andra t-shirtar är från en amerikansk webshop och jag vet inte om dom leverar till Sverige. Menmen.
 

LYSSNA

The Hobbi!

Lika bra som sist, men LOTR filmerna slår den såklart. Kanske kommer jag gillar Hobbit-filmerna mer när jag har sett alla tre. Men nu bestämde de ju sig för att flytta den tredje (There and Back Again) till december 2014 istället för sommaren... Men, då tar inte det roliga slut lika fort, haha.
Ciao!

Tidy

Tjena! Och godmorgon. Idag har jag inte bestämt något speciellt, och jag hoppas att jag får vara hemma hela dagen och typ...greja. Rita/måla/skriva och sånt där. KAAANSKE ska städa lite på mitt rum, haha, klädhögen på min skrivbordsstol börjar närma sitt Kebnekaise....hehe. Eller snarare Mount Everest. Jag sitter även här i  shorts och t-shirt, men jag kom ju på att det är vinter nu så jag kanske byter om sen... Har väl inget vettigt att skriva heller, ciao!
Eller förresten, jag kan ju visa min lilla hobbithåla som jag ritade igår (med promarkers och vanliga färgpennor). Det blev lite gulligt tycker jag, lol.

Tjena

 
Hello! Idag var jag på skolan...surprise? Jag tror att jag lyckades sträcka min tumme på idrotten, den gör i alla fall riktigt ont när jag lyfter/skriver och sånt. Men det går väl över, ingen fara. Jag hade tänkt kolla på The Hobbit ikväll också (streama), snart kommer den ut på DVD också! Exciteddddd! Måste köpa den då, måste måste måste...hehe. 
Ciao

H&M, varföööör?

Tjena! Jag gick in på hm.com och hade lite dåligt samvete (haha) för att jag inte varit inne där på länge, och när jag väl kom in så fick jag ännu sämre samvete eftersom att jag ville ha ungefär hälften av alla saker därifrån. Hm. Några favoriter:

Fina skor och en tröja/linne/sak som jag blev kär i.
Jag har inga ljusa jeans, känner att jag behöver det...hehe
Mer ljusa jeans. JAG VILL HA ETT PAR SLITNA JEANS! 
Agoiw94nwöc3r9hn
 
That's all folks. Men jag minns knappt sist gång jag köpte något som inte var ätbart (eller småsaker som typ tidningar). Var det kanske i trollhättan? Ingen aning... Men i alla fall så är jag grymt shoppingsugen nu, haha. Dumma H&M...
Ciao!
 

You're waiting for a train...

Okej, inte ett tåg kanske (men hade lite Inception på hjärnan), men just nu skulle jag ta ett plan vart som helst (nästan vart som helst) där det är varmare än fem plusgrader. Jag är så trött på att ha vinter och kallt hela tiden... Men på påsk ska jag i alla fall bort, hoppas det är lite varmare än det är här hemma då i alla fall... Nu måste jag gå, ciao!
 

Lego LOTR

Tjena!
Jag måste bara "visa" en sjukt bra video på youtube, den är säkert uråldrig osvosv men jag upptäckte den för några dagar sen, och det är alltså Lord of the Rings med Legogubbar. Den är väldigt välgjord, den följer filmerna exakt (det är samma ljud som i filmerna, samma röster osv) bara att det är...lego. Och inte lika lång, alla tre filmer har har blivit ihopknödda till en som är ca 1,5 timme. Jag har inte kollat hela, men hittils är den faktiskt väldigt bra och ROLIG, eftersom att de har lagt till massa små random detaljer som jag typ skrattar som en gris åt. Till exmpel när Lurtz dödar Boromir (oops spoiler), så skjuter han först med en pil. Sen med en sopkvast (?), sen med en banan (?!?) och sen var det så sjukt att jag typ dog av skratt, han plockar upp en HÖNA (?!?!?!), som LÄGGER ETT ÄGG och SKJUTER BOROMIR MED DEN!?!?!?!?!?!?!? Det var så stört att jag dog. Sen är det den där himla grisen som står i baren i Bri..jag bara...dafuq.  

Den funkar!

NU funkar instagramgrejen igen, två bilder från idag som förmodligen är totalt ointressanta, men jag lägger upp dem ändå! meriadoclara @ instagram

Vänta, va!?

Den här dagen har gått sjukt fort, jag tänker i alla fall stanna uppe läääänge i natt för att den inte ska ta slut lika fort. Hm. Jag har gjort ingenting idag. Känns ju väldigt bra måste jag påstå. Och nu är jag irriterad för att instagram-saken inte fungerar på blogg.se, den segar sig som vanligt. För övrigt så är jag väldigt sugen på att kolla på film, möjligtvis någon Sagan om ringen? Men jag vet inte, det är rätt tråkigt att kolla på film själv och jag kommer antagligen inte få någon med mig. 
Förresten så tycker jag verkligen att ni ska gilla de här sidorna på facebook!
Pippin
Merry
Goblin Scribe
Jag är admin på allihopa, men Pippin har en till admin också (jag orkar inte vara lika aktiv på alla tre så en fick hjälpa mig)
Och nu är jag irriterad på blogg.se så ni får ingen bild.
Hejdå.

Lördag

Hej! Idag sov jag ganska länge, skönt! Igår kväll satt jag mest och kollade på youtubeklipp, ritade lite och sånt. Jag håller på att ladda in bilder i datorn, det är första gången sen september (7 månader har jag haft den nu!), jag laddar in alla 1800 bilder från min mobil för att minnet är fullt på den. Så nu håller min mac på att låta och bli varm (alltså det är inget fel på den men den verkar lite ansträngd haha). 
Ciao!

Hos Lisa!

Tjenare! 
Just nu är jag hemma hos Lisa, har varit på skrivgrupp idag. Vi har inte gjort något särskilt, men Lisa gjorde en rolig video så ni som är vänner med henne på facebook måste kolla på den, haha! Imorgon, ÄNTLIGEN fredag, om ungefär tre veckor åker jag dessutom till Frankrike! 
Mina senaste Instagram-bilder (inte LOTR). Haha, jag snappade en liten bild på Lisas brevväska. 

Sagan om Ändringen

Tjena! Sitter och kollar på Sagan om Ändringen, jag kommer ALDRIG tröttna på det, HAHAHA! Tänkte tipsa om lite musik nu faktiskt. 
Jag sökte på Mika i förrgår för jag skulle lyssna på en låt, och såg ett "nytt" album (sen 2012) och har lyssnat en del på del, det var bra! Speciellt låtarna "The Origin of Love", "Stardust", "Kids" och "Heroes". Nu ska jag fortsätta kolla på Sagan om Ändringen, ciaao!

Saken med bibliotek är det att...

Man måste lämna tillbaka böckerna! Jag har oftast inget problem med det, men jag vill aldrig lämna tillbaka böckerna jag lånade sist. Man borde kunna få köpa böckerna eller nåt, haha. Det är ju bra om man läser en bok man inte gillar så mycket, men de som Tolkien har skrivit är ganska självklart att man (jag i alla fall, och alla Tolkienites) gillar. Och de är ganska svåra att få tag i på svenska annars (förutom SoR och Hobbiten då). Men det är egentligen inget att göra åt. Jag älskar bibliotek ändå, tycker dock att de (i alla fall vårt) kunde ha ett större utbud av Tolkiens böcker, och fantasy överlag. Men jag hade tänkt överge fantasyn ett litet tag nu och läsa klassiker, typ Jane Austen (jag fick "Förnuft och känsla" av Lisa i julklapp. Och den svenska titeln låter fånig jag vet). Kanske sätta tänderna i en av världens tjockaste böcker (enligt vår svenskabok i alla fall), "Krig och fred"? Haha, DET måste jag göra! Okej jag ska sluta babbla nu, namárie!

Nya kamera...snart i alla fall!

 Jag ska köpa en ny kamera, en Canon EOS 650D, förhoppningsvis innan jag sticker till Frankrike. Hm. Ska bara försöka göra mig av med mitt objektiv (70-300mm, Sigma) och min gamla kamera (Canon EOS 1000D, 18-55mm kitobjektiv) för att (till viss del) finansiera mitt köp. Först och främst tänkte jag försöka att få de sålda till folk jag känner, så att man slipper slösa pengar på en blocket-annons. Men jag får se hur det blir med den saken. Om någon (som jag känner IRL, förslagsvis) är intresserad eller känner någon som är det så kan ni gärna få skriva en kommentar. Har inte de minsta förhoppningarna om att få den såld här men man förlorar inget på att testa, haha.
850kr (ord pris ca 1300kr)
1500kr.  (ord pris ca 3000)
Som sagt, skriv här eller på facebook eller fråga mig eller whatever, om någon är intresserad. Det är inga som helst fel på dem, bara att jag inte kommer använda de när jag köper en ny. (Kameran är 2 år gammal men har inga defekter, objektivet är ca 1,5 år och samma sak med det). 
Ciiaaao!

Taizé

Om det är rätt Taizé som jag har hittat på google maps, så ser det i alla fall ut såhär dit jag ska i vår. SÅ SJUKT FINT! Hoppas det är vår när bilderna är tagna, men jag tippar mer på sommar...det var väldigt fint med dom rosa träden i alla fall. 
Ciao!

Skoltrött

Tjena!
Den här dagen har gått väldigt fort tyvärr och imorgon är det skola. Är inte särkskilt sugen på att gå upp klockan sex för att åka och ha kemi och sånt där. Ganska avundsjuk på den här lilla krabaten som kan ligga och lata sig hela dagarna. Det finns väl i princip inget du MÅSTE göra (enligt lag) förutom att gå i skolan, varför ska det var så tråkigt då? Längtar i alla fall till påsklovet som är om en månad! Hoppas tiden går fort fram till sommarlovet nu. I höst kommer jag i alla fall inte behöva gå upp lika tidigt, och inte heller ha lika mycket NO och sånt. LÄNGTAR. 
Godnatt!

Trollhättan

Det var typ femtioelva år sen jag och Lisa var i Trollhättan, men för att göra Lisa glad tog jag till slut några bilder, men bara på hälften av sakerna (det andra var en klänning och en t-shirt inget intressant, hehe). 
"Tolkien: The Illustrated Encyclopedia". Bästa köpet jag gjort i år tror jag. Som en uppslagsbok över alla namn, varelser, länder osv i Tolkiens böcker. Det är på engelska, vilket inte är något större problem, men bilderna är VÄRDELÖSA. Alltså onaturligt fula. Det är typ konstnärer som gjort dem, och det går väl i andra böcker men de ser VERKLIGEN INTE ut som Tolkien beskrivit dem. Tycker de borde ha haft bilder från filmen, och sen om de tex skulle måla Luthien så kunde de ju gjort någon som liknade alverna i filmerna. Ehh ja. 
Kostade iaf ca 130kr på Akademibokhandeln.
Byxor från H&M, 199kr. 
Namárie. 
 

The Ark

Kollade igenom mina gamla facebook-album (ingen rolig upplevelse kan jag berätta...hm) och hittade ett med massa bilder från när jag och Lisa var på The Ark på Liseberg (deras näst sista konsert, jag var på den sista på gröna lund också men tog inga bilder där). Det var inte så många bilder som blev bra, och de som är över här tror jag att pappa eller någon tog. 
 
Efter att The Ark var med i Melodifestivalen 2007 blev jag helt gaaalen i dem, seriöst, har en pärm med massa tidningsutklipp, tre t-shirtar, alla skivor, allas autografer, massa posters, en bok om dem osv. Fast sen de slutade göra musik för något år sen lyssnar jag aldrig på dem längre, men jag har knappast släppt det helt. Det här var helt klart den bästa konserten, jag och Lisa stod och hoppade som idioter. Haha, minnen... 
 
Ciao!

Ordning och reda


Igår var jag duktig och städade på mitt rum. Hängde bland annat in mina kläder i färgordning, var ett tag sen jag gjorde det sist! Böckerna i min bokhylla är också i färgordning till viss del. Hittade massa nagellack (och kolla, hur många grön-blå-mint eller rosa-röda nagellack har inte jag? (alla är inte med på bilden). Såg också min CLEAN parfym i badrummet och fattar inte varför jag inte har använt den mer än jag gjort. Hm...konstigt. 
 
Har idag varit på biblioteket och fikade lite hos mormor och morfar med mamma sen. Jag lånade "Sagor från en farofylld värld" (innehåller 'böckerna' "Gillis bonde från Ham", "Tom Bombadills äventyr", "Blad av Niggle" och "Sagan om smeden och stjärnan". Det är egentligen barnsagor antar jag, men eftersom Tolkien har skrivit dem måste jag läsa! Haha) och "Húrins barn". Den sistnämnda är ingen barnbok. 
Ciaaao!

Koppar

Två nya koppar, från Indiska. Precis lagom stora tekoppar (jag har en sån där ENORM kopp också men den är onödigt stor för mig, jag klarar inte ens dricka upp hälften av en sån). De här får hänga med när jag flyttar i höst, troligtvis!
 

2 Webshops som vill gifta sig med mig:

 http://bershka.com En butik som INTE finns i Sverige, och självklart går det inte heller att beställa hit. Men de har grymt snygga kläder (och skor). Längtar redan tills jag kommer till en Bershka-butik igen!
http://topshop.com Topshop, finns i Sverige och leverar till Sverige. Men ändå, det är liiite för dyrt tyvärr, för deras kläder är så sjukt snygga :o :o :o
Mina favoriter från topshop, så fina!

Godnatt!

Smycken

Fem smycken som är mina (okej den turkos-silvriga ringen är mammas). De som är silvriga fick jag i konfapresent, det med massa olika färger fick jag i julklapp för några år sedan. Ni skulle bara se hur mycket halsbandet gnistrar i solen, man blir nästan bländad och det går inte ens att ta en bra bild av det. 
 
Som ni ser så är designen lite ändrar, orkade inte ändra mer än header och bakgrund, jobbigt att krångla med alla kodmallar och sånt, men det kanske jag gör en annan gång. Nu är det som sagt första mars och jag hoppas verkligen att det snart blir vår på riktigt nu!
Ciao!

Vår!

Idag är det första mars, vilket betyder att NU är det ok att vilja ha vår. Mars är den första vårmånaden, och det känns sjukt bra (även om det är massa snö ute fortfarande). Jag sov lääänge idag (typ halv 11?) och nu...dumdumdumdum....STÄDAR jag. Jag överraskas av mig själv, haha. 
Jag ska nog riva ut lite tråkiga vinterkläder ur garderoben idag och leta fram lite vårigare saker. Ahh. 
Några bilder från när jag (och några mer) åkte liften ett varv i liften utan skidor. Det var kul!
Ciao!
 
RSS 2.0