16

Två saker jag fick när jag fyllde 16. En skrivbok från paperblanks och en gitarr. Jag fick fler saker också, men de visar jag inte nu.

The Brontë sisters three novels

Jag beställde den här boken (och fick den) för ett tag sen, den är så fin att jag dör. Kostade ca 200 kr, och innehåller böckerna "Jane Eyre" (Charlotte), "Wuthering Heights" (Emily) och "Agnes Grey" (Anne). De två första är två av mina absoluta favoritböcker. love love love
 

IKEA-block vart har du varit hela mitt liv?!?!?!

Jag letade efter en stor världskarta på ikea.se (hittade den, men den kostade tydligen 995kr...inte så värt) men hittade däremot DE HÄR!!! Skrivböcker! SÅ FINA! Jag vill ha alla!!

Sagan om de två tornen

Jag kollade på "The Two Towers" igår, OCH fick med A-I på det också! Stort! Efter lite förhandlande då...haha. Jag tror det är den film jag sett minst antal gånger (av LOTR-filmerna alltså), men den är ju väldigt bra förutom att Haldir dör (det gör han inte i boken!) och att Faramir inte låter Frodo och Sam gå lika fort...
 

Tre filmer

"Wuthering Heights" (2011)
Svindlande höjder är en av mina favoritböcker, och filmen från 2011 verkar väldigt bra.
Jane Eyre (2011)
En annan favoritbok som också verkar ha en bra filmversion. 
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)
Martin Freeman är med i den, det kan knappast bli fel. Dessutom ser Marvin (roboten) bra ut. Trillian och Ford duger. Men VART är Beeblebroxs andra huvud och tredje arm?!?!?! Och jag är inte så säker på vem den där snubben i glasögon är....hm.

fact.

Okej, som vanligt skriver jag för att underhålla Lisa, så här kommer en lista med saker som du (ja du Lisa, och alla andra också antar jag...) kanske inte visste om mig...
 

 • Min favoritserie är Doctor Who. Jag har inte sett ett enda avsnitt men det är ändå min favorit, ok. 
 • Mina favoritfilmer är: "A New Hope", "The Empire Strikes Back", "Return of the Jedi", "The Fellowship of the Ring", "The Two Towers", "The Return of the King", "Grease" (jag gillar egentligen inte romantiska filmer men det finns några undantag), "AMERICANIZING SHELLEY"(!!!!!),"The Wizard of Oz", "The Avengers", kanske "Ironman 3", och antagligen fler.... jag gillar Spider-Man filmerna också (Tobey Maguire såklart) och massa konstiga filmer. 
 • Mina favoritböcker (förutom alla skrivna av Tolkien) är: "Svindlande Höjder", "Jane Eyre", "Vargbröder"-serien, "Liftarens guide till galaxen" (alla fem), "Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap", "The Fault  In Our Stars", "Life of Pi", "Narnia"-serien...hmm det finns säkert 94752938 fler också.
 • Mina favoritskådespelare är: Dominic Monaghan, Amanda Seyfried, Dakota Fanning, Elijah Wood...hm
 • Ett band som fler människor borde lyssna på: Beecake
 • Min favoritblogg är Nevnarien. Elin Kero är så rolig, jätteduktig på att fota, måla, hon har bra smak på filmer (älskar fantasy) och är väldigt rolig. 
   
 • Jag gillar ingen speciell konstnär speciellt mycket, men älskar Tolkiens illustrationer. Den här ^^^ är med i "The Hobbit" och han har målat den.
 • De länder jag inte har varit i men gärna vill åka till är: Nya Zeeland (!!!), USA, Australien, Nederländerna, Island, Japan, Madagaskar och Förenade Arabemiraten (DUBAI!! Den staden verkar häftig). Och många fler. Egentligen vill jag till alla länder i hela världen (JA till och med Nordkorea)
Näää nu ska jag hitta på nåt annat. CIAO

London calling

I sommar ska jag åka till England, det ska bli kul! Hoppas jag hittar lite böcker...haha. Vi ska leka turister först i några dagar, sen åker vi till Cornwall med mammas kusin och hennes familj.
Cornwall
Nu ska jag ladda över mina över 1800 bilder från mobilen till datorn, AJ.
Båda bilder från weheartit.com

Boklista

Fick lite inspiration av Lovisa och tänkte skriva en lista med böcker jag gärna vill läsa, mest för att Lisa ska ha något att läsa så att hon slipper tjata om att jag ska uppdatera...hahaha :)
 • "Kampen om järntronen". Jag köpte den igår, jag var så nyfiken på serien som alla "pratar" om (eller snarare skriver. Det är ju en TV-serie också, Game of Thrones. Av George RR Martin. 
 • "Sagor från Midgård". Tror inte det är någon idé att försöka förklara för de som inte redan vet vad det är för en bok...
 • Hela Mortal instruments-serien
 • Divergent-trilogin
 • Alla "Liftarens guide till galaxen"-böcker
 • The Host
 • Les Miserables (på svenska såklart)
 • The Great Gatsby
 • World War Z
 • Alla Percy Jackson-böcker
Ooooch det finns typ hundra miljarder andra böcker jag vill läsa såklart, men de här räcker för nu. Jag har btw några nya böcker också;
 
Jag HAR redan sagan om ringen-boken (som egentligen heter "Ringens brödraskap", den här värdelösa översättningen är knappt värd att läsas ^. Men i alla fall var den så billig så att jag kan kladda i marginalen på den, vilket jag INTE tänker göra med min fina inbudna. Den andra boken innehåller två av mina favoritböcker, Svindlande höjder (emily) och Jane Eyre (charlotte), och även Agnes Grey (fast den är inte alls lika bra). På engelska. Själva boken är dessutom helt asrhbedhwu fin, och kostade ungefär 200 kronor... 
 
Ciao!

 

Västkusten

Ramsvik camping
Ramsvik camping
 
Klippor vi klättrade i varje kväll (har ett konstigt instagramfilter)
Smögen
Kungshamn
 

Tre böcker

Köpte tre böcker på en second hand idag. Sammanlagt 14kr. "Målarens döttrar", "Isländska sagor" och "Tender is the night". Den senaste kötpe jag mest för att det är samma författare som skrev "The Great Gatsby", så jag tänkte att den kunde vara bra trots att titeln låter fruktansvärt tråkig och cheesy. I alla fall, jag har även beställt en bok från bokus, jag visar den när jag får den!

Jane Eyre

Bild från filmen med Mia Wasikowska från 2011 (har inte sett den)
Igår läste jag ut "Jane Eyre" av Charlotte Brontë. Jag trodde att den skulle vara lite mer som "Agnes Grey" (Anne Brontë), dvs ganska intetsägande, men den var minst lika bra som "Svindlande höjder" (=en av mina favoritböcker). Nu vill jag se filmen från 2011. Nunununu. Nu ska jag fortsätta med fler 1800-talsromaner, nästa är "Stolthet och fördom" av Jane Austen. 
Hejdå!

Juli

från weheartit
Juli kommer bli full rulle för mig. Jag ska till västkusten, jag fyller år den 11 juli, den 15 får jag min lägenhet så jag kommer nog åka dit mycket och fixa i den. Jag kanske ska jobba lite mer också, mina kusiner hyr en stuga i närheten den här veckan, min gammelmormor fyller 98 den 9 juli, jag har en hög med böcker jag ska läsa, och mitt i allt detta ska jag sitta i min säng och titta på när Kotten sover lite då och då. Dricka te, skriva brev och måla med akvarell, kanske skriva lite annat (antagligen) och bara ta det lugnt. Förhoppningsvis blir det bättre väder någon gång så att man kan åka ut med båten! Phew. 
Nu ska jag äta, adios!
 
RSS 2.0