...

Gina Tricot, 15kr

The Return of the Knug.

Omg, HAHAHA!!! Från facebooksidan "the typical svensken". Dog när jag såg den här, det står till och med "the return of the knug i hörnet". LOL
...

Uttråkad på en busshållplats en kaaall dag i Bengtsfors, kan det bli bättre?

Idag har jag suttit på tre olika bussar, och när vi var i Bengtsfors fick vi vänta en stund ute i kylan när det snöade och var kaallt och vi frös nästan ihjäl, men jag tog i alla fall lite bilder till min instagram innan fingrarna trillade av. 
Jag gillar den med stenarna väldigt mycket actually...och gosh måste sluta med den hemska svengelskan, haha. Tog även den här bilden på vår promenad:
Den känns lite...sagoaktig. Haha.
 

Hemmaaaa!

Hej!
ÄNTLIGEN HEMMA! är allt jag kan säga. Har duschat och vräkt i mig massa mat, efter en lång bussresa (fråga inte hur man lyckas ta sig 15 mil på TRE TIMMAR...wtf...) och vi hann till och med en halvtimme shopping också, brände 114kr för att vara exakt, plus 99kr från mitt bikbok presentkort. Jag kanske visar er det jag köpte imorgon, det är för mörkt för att ta snygga bilder nu.... 
 
I går shoppade vi också, jag köpte ett par übersnygga jeans och en bok (TOLKIEN: The Illustrated Encyclopedia. GAAAH ÄR galet excited av bara tanken på den!) och så fikade jag och Lisa på espresso house, och båda kvällar såg vi filmen "på spaning med bridget jones"...haha. Och så kollade vi på ice age igår också. 
Mina byxor....visar hela imorgon! 
Fika!
Ciao! 

Trollhättan!

Igår kom vi till Trollhättan efter nästan 4 timmar (!!!) buss och idag har vi varit och shoppat. Jag köpte inte så mycket, jag visar allt imorgon eftermiddag. Jag och Lisa fikade på espresso house och sen har vi varit på promenad med en liten hund som heter Chaplin.
Ciao!

Trolololol

Hello!
Jag vet, min blogg är värdelös och suger och jag är negativ och allt, men jag är så oinspirerad, trött, frusen och vill bara ha vår och en sol som stannar uppe mer än 9 timmar om dagen. Men den här helgen ska jag med Lisa till hennes farmor och farfar i Trollhättan, det blir kul! Då hoppas jag att det ploppar upp lite roligare inlägg, efter helgen alltså. Imorgon åker vi direkt efter skolan (iaf jag gör det) och det blir tre bussbyten men det klarar vi lätt. Glöm inte att det är förintelsens minnesdag imorgon... Vi ska se Schindlers list på skolan, jag har aldrig sett den så det blir intressant!
Nu ska jag skriva någon slags text om låten "Some Nights" på engelska, det går väl som det går...hehe.
Godnatt!
//clara
Hoppas verkligen att jag kan gå på 30 Seconds to Mars när dom kommer till gröna lund i sommar, hoppas hoppas hoppas!! 
 

GE MIG.

:o :o :o

Jajajajaaa

Okej, eftersom att jag inte har något annat att skriva så lägger jag upp den här; SÅ BÄST. Jag har redan lagt upp den men åååååhhh. Ni måste se ALLA avsnitt, kan inte sluta älska dom, SÅ SJUKT ROLIGA!

bläbläbläbläblä

Fin rubrik, jag vet. Har även lite bildbrist, haha. Men när jag kommer hem från skolan blir det mörkt på en gång typ, och sen finns det inget att fota heller. TYVÄRR så har jag världshistoriens tråkigaste kläder på mig varje dag, det är så kallt och mörkt på morgonen att jag inte orkar bry mig. Samma sak med den här bloggen, den suger, kanske går i ide tills jag hittar något att skriva om. blääääää

Sommar...

Jag saknar sommaren. Inte särskilt somriga bilder, men när det är så ljust som på första bilden, klockan 7 på morgonen vet man att det är sommar!
Blommor överallt (dessvärre lockar de till sig ovälkomna insekter som exempelvis getingar). Och "Fridas" hästar, småttingarna. Gulliga.
 
No comment.
När man lägger sig på kvällen och det fortfarande är ljust ute.
Blåbär och HAVET. Älskar att bada i havet när det är varmt och klart vatten, så att man aldrig vill gå upp. Dessvärre är det typ aldrig någon som orkar bada lika länge som jag, det vill säga minst en och en halv timme.
Göteborg (utanför Universeum, brukade leka med dinosaurier när jag var liten så blev glad när jag såg att det fanns massa i "naturlig" storlek!). Och solnedgångar, älskar det.
Shoooorts och att fylla ååår och äta tåååårta. Okej jag ska sluta nu.
Ah färska svenska jordgubbar (som inte syns så bra men whatever) och mina konfaskor med en klänning jag köpte på gina tricot för en 50-lapp (den är neongul egentligen, bara ett instagramfilter).
Jag är ganska sugen på att ha vår och sommar nu, är oändligt trött på alla tråkiga, mörka och kalla dagar...

 

Att hålla tal.

Nästa vecka ska vi hålla tal på svenskan, och jag har haft lite panik över vad jag ska skriva om (eller nej, jag har vetat hela tiden att jag MÅSTE skriva om LOTR men har inte vetat HUR), men idag föll bitarna på plats och jag kom in i ett flow och bara skrev och skrev. Blev RIKTIGT nöjd. Men jag tänker inte lägga upp det här, är rädd att någon ska sno det (hehe vem skulle vilja det kommer ni tänka, men man kan inte vara nog försiktig, LOL). Jag måste nog dessvärre korta ner det, eftersom det får max vara tre minuter långt. Men det ska nog gå bra! Är som sagt otroligt nöjd med det, ska bara finslipa retoriken en aning...haha.

Lördag

Ingen kan förstå hur underbart jag tycker det är med helg just nu! Det är så underbart att bara sitta hemma, skriva lite och jag bävar inte ens för att städa mitt rum. Jag ska ändra på lite saker, plocka upp och ner från väggen. Jag ska inte hitta på någonting idag, love it. Kanske läsa lite. Och rensa garderoben, DET behövs! (hälften av alla kläder ligger på skrivbordsstolen och på golvet). 
/Clara

Instagram

Senaste bilderna, följ mig gärna: MERIADOCLARA

It has arrived!

Äntligen! Min kalender från personligalmanacka.se kom igår, och jag är sjukt nöjd med den! Älskar den verkligen, så fin! Gillar att man kunde lägga till en text på första sidan, jag valde de första raderna ur en dikt av Tolkien. Detta är min andra almanacka därifrån, tvivlar på att jag de närmaste åren kommer ha någon annan. Gosh, det här inlägget såg väldigt köpt ut men aja. 
Namárie,
Merry

Arvika!

Arvika är egentligen en otroligt fin liten stad. Det finns så många fina gamla hus och gator. Det ska bli kul att flytta dit i höst! 
Bild från min instagram; Meriadoclara heter jag där.

Frida Gustavsson!

Jag vet inte riktigt varför, men jag blev jätteglad när jag såg att H&M har Frida Gustavsson som modell igen. Hon så vacker! Inte mina favoritkläder kanske, men min "favoritmodell". Inte för att jag är särskilt...vad ska man säga..."modellfreak", alltså inte särskilt intresserad av modeller och deras namn (snarare namnet på den som skapat deras kläder, haha), men Frida Gustavsson är cool. Elsa Hosk också. 

Idag var jag på prova-på-dag på Solberga i Arvika, det var helt okej, bättre än vanlig skola i alla fall, haha. Jag vet i alla fall att jag inte vill gå natur! Känns riktigt konstigt att jag kommer flytta hemifrån om mindre än ett år, HJÄLP!
//Clara

San Marino

Hej!
Jag satt och skrev på min FN-uppsats men det går så otroligt trögt så jag började söka på random saker. Och kom att tänka på mikrostater. De är ganska intressanta egentligen. TIll exempel Vatikanstaten, det är ett eget LAND men jag undrar egentligen hur många som bor där? Påven, typ. Och San Marino. Jag har helt glömt bort att det existerar, haha. Jag vet inte vad det är med mig riktigt, men mikrostater fascinerar mig på något konstigt vis. Jag har varit i två stycken; Monaco och Vatikanstaten. Monte Carlo är för övrigt en underbar stad som ni borde åka till någon gång (Rom är självklart ännu underbarare).
Som ni ser, Monte Carlo är en jättefin stad!

Våren är (inte) här.

Jag är nästan arg på mig själv för att jag inte hade med mig systemkameran hit i våras (Kungsträdgården i Stockholm). Har bara några kassa iPhone-bilder. Men det var så otroligt vackert, hoppas verkligen att jag kommer tillbaka dit och kan fota! Med en RIKTIG kamera. Förresten, någon som har testat en Canon EOS 650D? Den är ganska ny. Jag funderar på att köpa den, man blir ganska begränsad när man bara kan ha ISO 1600 (fast jag blir oftast nöjd med mina bilder ändå, känner mig kamera så bra) och på den kan man ha ISO 12 000-någonting. Den kostar dessutom bara något på 6000kr. Den jag har nu (1000D) kostade ca 3000 på mellandagsrean, men den finns knappt att köpa längre. Funderar på att sälja mitt (dåliga) tele/macroobjektiv (jag är otroligt missnöjd med det, tyvärr, kräver bättre kvalité än det erbjuder) och sen sälja min vanliga kamera, plus att jag har en del pengar redan. Okej, jag ska sluta lägga upp min "pengaplan" här, blir förvånad om ni inte har somnat redan. 
Lol
Namárie,
Clara

Ni kanske fattar hur glad jag är...? (Eller så fattart ni inte...haha)

Jorden runt på 80 dagar.

Hej! Sitter på mitt rum och drömmer om att RESA! Det är bland det jag älskar mest i hela världen, och jag är så glad för varje gång jag får chansen (Och Lisa, det är INTE ett argument du får använda mot mig...hahaha). Jag har mitt fönster fyllt med souvenirer från olika resor (jag har även en hel del som Lisa har köpt till mig...hehe). På den andra bilden är det från Milano, Egypten (Lisa), London (Lisa), Paris (pappa) och asken har jag fått av Lisa. Båten är från Cypern och det lilla av "lampan", alltså typ en "tekanna" är från Turkiet. På min vägg hänger en solfjäder från Gran Canaria (jag har faktiskt en flamenco-klänning därifrån också! Undrar vart den är...). Jag har en del andra souvenirer också, men jag har inte bild på alla.

Förresten, är ganska onaturligt glad i eftermiddag, jag fick nämligen en RETWEET AV DOMINIC MONAGHAN! Överlycklig, typ. Han har typ 72 000 följare så det är inte så mycket, men ÄNDÅ. Han är så cool tycker jag, lol. Kommer kanske överleva dagen på det.... ;)
 
Godnatt...tänkte jag skriva men kom på att det är lite fel. Lol.
Adios!

Smyckeställ

Det här smyckestället fick jag i julklapp, och det kommer från Glitter tror jag. Jag vet inte riktigt vilka smycken som skulle passa på den, men jag har lust att köpa olika "filmsmycken" som Härmskrikan från hungerspelen och självklart Ringen från LOTR. Och fler. Men det får bli någon annnan gång.
Namárie 

Jag vill ha vår!

Jag vet att det bara är typ mitten av januari, men jag längtar ändå till våren. Älskar verkligen alla fina vårkläder, när det blir varmare ute så att man kan ha tunnare kläder, och framförallt färgglada kläder! På vintern orkar jag inte ens bry mig om vad jag har på mig, eftersom det är kallt och mörkt och man måste ha stora tjocka jackor på sig. 
Ciao!

Karta

Hej!
Är hos Lisa just nu, och vi har varit på Ö&B (lol, finns inga bra affärer här som ni kanske har märkt) och jag köpte en karta över Middel-Earth, är übernöjd! Ska sätta upp den på väggen ikväll, ska även äta lite Ben&Jerrys.
//Clara

Instagram för Tolkienites.

Alla som läser den här, och är Tolkienites (jag vet inte om jag får kalla mig det eftersom jag inte har läst Silmarillion, till mitt försvar kan jag säga att jag har letat land och rike runt utan att hitta den på svenska...orkar inte läsa 800 sidor på engelska tyvärr), och ni andra också, får GÄRNA följa mig på instagram!
 
Jag heter MERIADOCLARA där. Meriadoc=Merry Brandybuck (som är jag, haha) och Clara heter jag ju (surprise...)

Mina senaste bilder. Det är mest LOTR och The Hobbit bilder, men en del vanliga också. (ni kan trycka på bilderna för att förstora dem)
//Merry

Kalender!

Jag har beställt den här kalendern från personligalmanacka.se. Andra kalendern jag köper därifrån, och är väldigt nöjd! Den här gången beställde jag en A5, vill ha en större. Är nyfiken på hur den kommer se ut IRL! Trädet på bilden är The White Tree of Gondor, som växer i Minas Tirith (as the Lotr-geek I am). Jag är lite orolig att det inte blir så skarpt, men det går bra. Jag är glad att jag inte har terminskalender, eftersom ett nytt år ska startas med en ny kalender enligt mig, och då vill jag inte tvingas köpa en ny mitt i sommaren. Den borde komma om någon vecka. Längtar!

Mitt 2012

Efter ett förslag från min kära lilla Lisa (hon är typ ett halvår yngre än mig, mohahaha), så ska jag göra en summering av 2012. Brilliant idea my dear friend. 
Januari:
Jag var i Stockholm och såg The Stig-Helmer Story bland annat, shoppade en hel del också. Sen åkte vi skridskor på sjön också, KUL!
Februari:
Prao:ade på Cubus (och köpte lite saker den sista dagen), jämförde mina Converse, var i Sälen på sportlovet. Påbörjade även min BUY-ALL-THE-MINTGRÖNT'S!!!!-period, haha.
Mars:
Läste Sagan om ringen för första gången (tror jag?). Haha, minns inte så mycket mer....
April:
 
Var i Hemsedal på påsklovet (bilden är från den högsta toppen, Totten). Jag, Lisa, A-I och våra mammor var i Stockholm, bodde på hotell med världens godaste frukost, såg Jesus Christ Superstar och alla fina träd i Kungsträdgården!
Maj:
Här hände det grejer! Var utomlands, i hela tre länder: Italien, Monaco och Frankrike! Det var OTROLIGT KUL!
Juni:
Var i Oslo med klassen, åkte till Stockholm med KT, hade världens finaste midsommar, hängdes med fukter hos Frida.
Juli:

Hade min australienska tremänning på besök, fyllde 15 år, hade kalas, var i Göteborg och på Marstrand, åkte båt med pappa och A-I
Augusti:
Var på konfaläger, bröllop,  vi fick en efterlängtad asfalt på vägen, jag började 9:an.
September:
Var på mâten och åt brända mandlar, hösten kom, Missoni för Lindex släpptes, jag köpte Hobbiten, köpte äntligen min MacBook Air, konfirmerade mig och hade mysiga kläder.
Oktober:
Hösten fortsatte. Charlie. Åkte till Turkiet och köpte världens finaste skrivbok. Saknar Turkiet, underbart land om man lyckas se förbi alla turistfällor och svenskar.
 
November och December har jag inte så många bilder till; november var ganska grå och dyster, såg Breaking Dawn part 2 (som inte var särskilt bra) och bakade pepparkakor med Lisa. December var för en gångs skull VIT, julen kom och gick, och HERE WE ARE.
 
 

Back on track.

Hejsan! 
Jag har som ni vet, en ny blogg; Narsil, men den har nu förvandlats till en blogg som handlar enbart om LOTR och The Hobbit, så för att bland annat göra en vän nöjd, och för att kunna lägga upp lite allt möjligt annat som jag får lust med, så har jag börjat på den här igen! Och här ska jag inte skriva mycket om LOTR och The Hobbit, inget alls nästan. ENJOY!
RSS 2.0