Milanostänger

Om du gillar mördeg och mandelmassa är detta the shit för dig. 
200º ugnstemp    30 st
Mördeg:
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 275 g mandelmassa
  • 2 ägg, endast vitor
Pensling, garnering:
  • 2 ägg, endast vitor
  • 35 g mandelspån
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

Mördegen

Mät upp mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Lägg i fettet, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller kniv. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst 30 minuter. Värm ugnen till 200°C.

Fyllningen

Riv mandelmassan och blanda den med äggvitor.Kavla ut degen på mjölat bakbord till en fyrkant, 30 x 48 cm. Sporra eller skär ut rutor à 6 x 8 cm i det antal som receptet avser. Lägg mandelsmet som en sträng mitt på varje ruta. Vik om degen och lägg stängerna med skarven ner på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.

Pensling och garnering

Pensla med uppvispad äggvita. Strö över mandelspån och socker. Grädda i mitten av ugnen 12-­15 minuter.

 

källa



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0